eur:
392.77
usd:
366.29
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Bomba a Szent Margit Gimnázium területén - megkezdődött a terület kiürítése

Egy amerikai gyártmányú, 250 kilogrammos légibomba került elő hétfőn a Szent Margit Gimnázium területén zajló építkezésen. Ezt hatástalanítják vasárnap.

Megkezdődött az újbudai Móricz Zsigmond tér és környékének kiürítése, ahol egy világháborús bombát hatástalanítanak a honvédség tűzszerészei vasárnap.

Az újbudai önkormányzat a Facebok-oldalán azt írta: Hoffmann Tamás, a XI. kerület polgármestere és a Gárdonyi Géza Általános Iskola igazgatója, Homolay Károly a befogadóhelyen, az iskola tornatermében egyeztet éppen.

A Honvédelmi Minisztérium pénteken azt közölte, hogy egy amerikai gyártmányú, 250 kilogrammos légibomba került elő hétfőn a Szent Margit Gimnázium területén zajló építkezésen.

A bomba hatástalanítása miatt vasárnap az érintett szervezetek együttműködésével a rendőrök 686 lakást, irodaházakat, vendéglátóhelyeket ürítenek ki, és lezárják a Móricz Zsigmond körtér, a Himfy utca, a Villányi út, a Balogh Tihamér lejtő, a Ménesi út, a Bartók Béla út, a Somlói út, a Villányi út, a Kelenhegyi lépcső meghatározott szakaszát.

A biztonsági zárás ideje alatt a Gárdonyi Géza Általános Iskola (Bartók Béla út 27.) befogadóhelyként üzemel.

A Budapesti Közlekedési Központ korábban azt közölte, hogy a lezárás idején - várhatóan 9.30-tól - több villamos és busz is módosított útvonalon közlekedik majd.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×