INFORÁDIÓ 
2020. május 27. szerda
Hella

electrolux

csok

novák katalin

szeptember 11.

a nap legfontosabb hírei

Több ezer család vette igénybe a diákhitelhez kötődő családtámogatásokat - a nap hírei

Infostart

Kormányzati segítséget ígértek az illetékes miniszterek az Electroluxnál elbocsátandó mintegy 800 dolgozó elhelyezkedéséhez. Meghosszabbította a Lánchíd és térsége felújítására kiírt közbeszerzés jelentkezési határidejét a BKK. A 2001. szeptember 11-i terrortámadások áldozataira emlékeztek az Egyesült Államokban. A nap legfontosabb hírei szeptember 11-én.

Kormányzati segítséget ígért az Electroluxnál elbocsátandó mintegy 800 dolgozó elhelyezkedéséhez jászberényi tájékoztatóján Varga Mihály, a pénzügyi tárca vezetője és Palkovics László innovációs miniszter. A pénzügyi tárca vezetője arról beszélt: a kormány szerdai ülésén külön napirendi pontként tárgyalt a helyzetről. Elmondta: már most 14 cég jelezte szándékát, hogy a munkavállalókat alkalmazná, ezt a kört tovább bővítik, hogy nagyobb portfólióból választhassanak az érintettek. Az Electrolux kedden jelentette be, hogy mintegy nyolcszáz embert bocsát el Jászberényben, mert a porszívógyártást és a hűtőgépek gyártásának jelentős részét külső partnerekhez szervezi ki 2020-tól.

Több mint 5 ezer család vette igénybe a diákhitelhez kapcsolódó családtámogatásokat a tavalyi indulás óta - közölte a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár. Novák Katalin megismételte: az édesanyák diákhitel-törlesztését az első gyermeknél 3 évre felfüggesztik, a másodiknál elengedik a tartozás felét, a harmadiknál pedig a teljes összeget. Magyar Péter, a Diákhitel Központ vezérigazgatója azt mondta, tavaly a szabad felhasználású Diákhitel 1-et és a felsőoktatási képzési díjak kiegyenlítésére igénybe vehető Diákhitel 2-t is több diák vette igénybe az egy évvel korábbinál.

Egy hónappal meghosszabbította a Lánchíd, a Váralagút és a Széchenyi István tér alatti villamos-közúti aluljáró felújítására kiírt közbeszerzés jelentkezési határidejét a BKK.Az új dátum szeptember 23-a - írja a hvg.hu. Rövid időn belül ez már a második határidő-módosítás. A lap kérdésére a BKK közölte: a határidők kitolására a beérkezett kiegészítő tájékoztatási kérések megválaszolása miatt volt szükség. A tervek szerint a Lánchídon és a Váralagútban gyalogosan 2, járművel másfél évig nem lehet majd közlekedni.

A Demokratikus Koalíció elnöke akkor lenne elégedett, ha az október 13-ai szavazáson Karácsony Gergelyt választanák meg főpolgármesternek, és mögötte egy ellenzéki többségű közgyűlés alakulna.Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: mindkettőnek van érdemi esélye. A politikus úgy vélte: Karácsony Gergely esetleges megválasztása elsősorban a budapestiek és nem az ellenzék győzelme lenne. Szólt arról is, hogy a terveik szerint a koalíciós egyeztetések után is együtt maradna az önkormányzati ellenzéki választási szövetség.

Tavaly összesen másfél milliárd forintot ajánlottak fel a Nemzeti Tehetség Programnak az adózók személyi jövedelemadójuk 1 százalékából, míg az egyházaknak csaknem 5 milliárd forintot - közölte a NAV. A Nemzeti Tehetség Programot csaknem 300 ezer, a 31 egyházat körülbelül egymillió magánszemély támogatta. Az adózók legtöbbször a gyermekek fejlődésére és gyógyítására, valamint állatmenhelyeknek adnak pénzt.

Új rendszert szorgalmaz az újonnan érkező menedékkérők Európai Unión belüli elosztására az olasz kormányfő.Giuseppe Conte brüsszeli látogatásán hangsúlyozta: csökkenteni kellene az abból kimaradó tagállamoknak szánt közösségi forrásokat. Hozzátette: emellett európai szinten fokozni kell a nemzetközi védelemre nem jogosult bevándorlók hazaküldését.

A 2001. szeptember 11-i terrortámadások áldozataira emlékeztek az Egyesült Államokban. Az amerikai elnök a Pentagonnál koszorúzott és mondott beszédet. Donald Trump az afganisztáni tálibok és a terroristák elleni harc erősítését ígérte. New Yorkban az idén is lélekharangok megkondítása közben sorolták fel a terrortámadás halálos áldozatainak neveit. Közben az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat vezetője újabb merényletekre szólította fel az iszlamistákat amerikai, európai, izraeli és orosz célpontok ellen.

Törvénysértőnek minősítette a brit parlamenti ülésszak lezárását a polgári peres ügyekben illetékes legfőbb skóciai bíróság. A testület határozata szerint Boris Johnson miniszterelnök a kezdeményezéssel akadályozni akarja a brit parlament tevékenységét. Az új ülésszak október 14-én, alig két héttel a brit uniós tagság megszűnésének határideje előtt kezdődne. London fellebbezést nyújt be a brit legfelsőbb bírósághoz a skót végzés ellen, és ha a bírói testület megerősíti a skót bíróság határozatát, ahhoz a kormány tartani fogja magát.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018