eur:
395.37
usd:
366.45
bux:
65564.22
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Európai, magyar és budapesti zászlók a Fővárosi Főpolgármesteri Hivatal egyik kapuja fölött az V. kerületi Városház utcában. MTVA/Bizományosi: Róka László  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Íme az eddig ismeretlen jelöltek, egy volt újságíró, egy postás és egy villanyszerelő

Nyolcan szeretnének főpolgármesterek lenni október 14-én Budapesten. A kormánypárti Tarlós István, az ellenzéki Karácsony Gergely, a munkáspárti Thürmer Gyula, valamint a függetlenként induló Puzsér Róbert és Berki Krisztián mellett ringbe szállna három ismeretlen versenyző is: egy volt újságíró, egy villanyszerelő és egy postás.

Ács László a Zöldek Pártjának elnöke. A szervezet 54 ezer követővel rendelkező Facabook-oldalán azt írja, hogy korábban újságíróként dolgozott több nagy szerkesztőségben, majd a semmiből felépített négy piacvezető céget és volt egy saját bankja, de aztán tönkretették és elvették mindenét, még a hat gyerekét is el kellett hagynia, hogy biztonságban nőhessenek fel. Azt is fontosnak tartotta elmesélni, hogy

a középiskolában Rómeónak, az egyetemen pedig James Bondnak hívták a lányok.

Facebook-oldalának borítófotóján azt ígéri, hogy megvédi a Városligetet.

"Vállalkozással próbálkoztam, de az ember eljut egy bizonyos életkorba, amikor rájön, hogy az önmegvalósításnál fontosabb nincs, ezért most már csak politikával foglalkozom” – fogalmazott magával kapcsolatban Ács László még 2010 előtt a TV2 Mokka című műsorában.

Schlagmüller Gábor 1979 óta postás, de most főpolgármester szeretne lenni. Van egy Facebook-csoportja, ahová képeket rak fel az aláírásgyűjtéséről, de egyúttal panaszkodik is, hogy kevesen állnak meg a standjánál. Könnyen lehet azonban, hogy az induláshoz szükséges ötezer ajánlás összekalapozása mégsem jelent számára problémát, mert

ő hozta létre a Budapest régi képeken nevű Facebook-csoportot,

amelynek 120 ezer tagja van. Magáról annyit árul el, hogy 56 éves, Csillaghegyen született, élt a XVI. kerületben, de most a XIII.-ban lakik. Van saját, 17 pontos főpolgármesteri programja is: egyebek mellet tisztább, virágosabb és akadálymentesített várost, illetve elektromos buszokkal megközelíthető Gellért-hegyet ígér. Felújítaná a kórházakat és a pályaudvarokat, központosítaná a parkolási rendszert, létrehozna egy fővárosi tulajdonú építési vállalatot, bérbe adná az üres önkormányzati lakásokat és megszüntetné az illegális gyorsulási versenyeket.

Révész Ferenc is gyűjti már az aláírásokat. A 61 éves villanyszerelő azt írja a Facebook-oldalán, hogy

a Főpolgármesteri Hivatalban már jól ismerik őt

– ezzel arra utalhat, hogy beadványok tucatjaival próbálta elérni az önkényuralmi idők emlékét őrző utcanevek megváltoztatását. Ez a központi témája a főpolgármesteri programjának is. Első városvezetői intézkedése például az lenne, hogy Budapestet átkeresztelné Budapest Székesfővárosra. A fényképein rendszerint az üres standja látható, elmondása szerint azért, mert nincs, aki lefotózza, ezért ő maga végzi el ezt a munkát.

A választás hivatalos oldalán található információk szerint jelenleg még csak Tarlós István és Karácsony Gergely adta le az induláshoz szükséges 5000 aláírást.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×