eur:
392.12
usd:
366.57
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Karácsony Gergely, az MSZP és Párbeszéd főpolgármester-jelöltje beszél a Jávor Benedekkel, az MSZP-Párbeszéd EP-képviselőjelöltjével az ivóvízzel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatójukon az I. kerületi Batthyány téren 2019. május 7-én. A Párbeszéd kezdeményezi, hogy uniós és magyar kormányzati támogatással cseréljék ki a fővárosi társas- és családi házak vízhálózataiban található ólomcsöveket.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Karácsony Gergely megköszönte, hogy létrejöhetett a "történelmi pillanat"

Leadták Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt ajánlóíveit péntek délelőtt a fővárosi önkormányzat épületében.

Az MSZP, a DK, a Momentum, a Párbeszéd és az LMP képviselői 16 ezer 200 ajánlást adtak le - hangzott el a közös sajtótájékoztatójukon, amelyet az ívek leadása előtt tartottak.

Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, a gyűjtés folytatódik a törvényes határidőig, és minden ajánlóívvel elszámolnak majd.

A politikus megköszönte a többi ellenzéki pártnak a közös munkát és azt, hogy lehetővé tették "a mostani pillanatot".

Gy. Németh Erzsébet DK-s fővárosi képviselő elmondta, hogy Karácsony Gergely mellett mind a huszonhárom közös polgármesterjelölt összegyűjtötte a szükséges ajánlásokat.

Kijelentette, október 13-án, az önkormányzati választások napján Budapestnek új főpolgármestere lesz.

Kerpel-Fronius Gábor, a Momentum politikusa azt mondta, támogatja Karácsony Gergelyt, hogy a budapesti városvezetés átláthatóan, a lakosság érdekében működjön.

Béres András, a Párbeszéd elnökségi tagja hangsúlyozta, mindenki számára egyértelmű a választás: ha valaki változást szeretne, akkor a közös jelöltjeikre kell szavaznia.

Hozzátette, Karácsony Gergely méltó ember arra, hogy az ellenzéket képviselje.

Heltai László, az LMP budapesti elnöke azt mondta, a választás tétje, hogy Budapestet olyan emberek irányítják-e a jövőben, akik a globális felmelegedést csak "ellenzéki trükknek" tartják, vagy olyanok, akik komolyan veszik azt. A tét, hogy a város élhető lesz-e a jövőben vagy nem - fűzte hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×