INFORÁDIÓ 
2020. április 1. szerda
Hugó

magántanuló

oktatási hivatal

alapítványi és magániskolák egyesülete

Szőlőcukor egy diák asztalán a középszintű magyar nyelv és irodalom írásbeli érettségi vizsgán a fővárosi Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Gimnáziumban 2019. május 6-án.

A szülők szerint nem tiszta a magántanulókra vonatkozó új szabályozás

Infostart / InfoRádió - Harangozó Éva

Szeptembertől az Oktatási Hivatal szakemberei döntik majd el, hogy ki lehet magántanuló. Az InfoRádiónak nyilatkozó Alapítványi és Magániskolák Egyesületének tagozatvezetője emlékeztetett: eddig az igazgatók döntötték el, ki kaphat ilyen státuszt.

Több család, akinél a gyermek magántanuló, jelezte, hogy szerintük az új eljárás nem tiszta – hangsúlyozta a Dobos Orsolya. A kérelmet eddig az igazgató bírálta el, azonban nem létezett olyan szempontrendszer, amit alapul kellett vennie a döntéshez.

A tagozatvezető hozzátette:

ilyen az új szabályozás életbelépése után sem lesz.

Az egyesület annak idején állásfoglalást kért Maruzsa Zoltántól, aki akkor azt írta, nem szándékoznak részletes szempontsort közzétenni, a szakemberek feladatának tekintik annak megítélését, hogy az egyéni életutak alapján kinek engedélyezi a magántanulói státuszt.

Dobos Orsolya hozzátette: az igazgató ismerte a gyerekeket, úgy döntött - igaz, az Oktatási Hivatal is megteheti, hogy kikéri az iskola vezetőjének véleményét a döntés előtt.

„Hogy az OH-ban hogyan fognak dönteni, az egy rejtély” – fogalmazott.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Kapcsolódó hang

A szülők szerint nem tiszta a magántanulókra vonatkozó új szabályozás
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018