eur:
394.74
usd:
363.8
bux:
65490.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
Szőlőcukor egy diák asztalán a középszintű magyar nyelv és irodalom írásbeli érettségi vizsgán a fővárosi Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Gimnáziumban 2019. május 6-án.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

A szülők szerint nem tiszta a magántanulókra vonatkozó új szabályozás

Szeptembertől az Oktatási Hivatal szakemberei döntik majd el, hogy ki lehet magántanuló. Az InfoRádiónak nyilatkozó Alapítványi és Magániskolák Egyesületének tagozatvezetője emlékeztetett: eddig az igazgatók döntötték el, ki kaphat ilyen státuszt.

Több család, akinél a gyermek magántanuló, jelezte, hogy szerintük az új eljárás nem tiszta – hangsúlyozta a Dobos Orsolya. A kérelmet eddig az igazgató bírálta el, azonban nem létezett olyan szempontrendszer, amit alapul kellett vennie a döntéshez.

A tagozatvezető hozzátette:

ilyen az új szabályozás életbelépése után sem lesz.

Az egyesület annak idején állásfoglalást kért Maruzsa Zoltántól, aki akkor azt írta, nem szándékoznak részletes szempontsort közzétenni, a szakemberek feladatának tekintik annak megítélését, hogy az egyéni életutak alapján kinek engedélyezi a magántanulói státuszt.

Dobos Orsolya hozzátette: az igazgató ismerte a gyerekeket, úgy döntött - igaz, az Oktatási Hivatal is megteheti, hogy kikéri az iskola vezetőjének véleményét a döntés előtt.

„Hogy az OH-ban hogyan fognak dönteni, az egy rejtély” – fogalmazott.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Kereskedés külföldi részvényekkel- díjmentes, interaktív online előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel- díjmentes, interaktív online előadás

Ahhoz, hogy belevágj a külföldi részvényekkel való kereskedésbe, először is érdemes tisztázni, hogy miért szeretnél ezen a területen tevékenykedni. Lehet, hogy egy adott iparág vagy cég nemzetközi növekedési lehetőségei érdekelnek, vagy egyszerűen csak diverzifikálni szeretnéd befektetéseidet a hazai piacokon túl. Bármelyik is legyen az indító motivációd, fontos lépések várnak rád az induláshoz, melyeket mind megvitatunk soron következő online előadásunkon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×