eur:
392.95
usd:
367.92
bux:
67150.97
2024. április 26. péntek Ervin
Közúti gépjármű-ellenőrzés Szentendrén 2018. március 8-án. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága és a Szentendrei Rendőrkapitányság közös szervezésében Nőnapi figyelem elnevezéssel tartott közúti ellenőrzést.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Óriási bírságot szabtak ki a teherautósokra

Magyarországon 2013 júliusa óta kell útdíjat fizetni, az elmulasztása miatt a múlt év végéig csaknem 33 milliárd forint büntetést szabott ki a hatóság.

Tavaly valamivel több, mint hatvanezer esetben szabott ki pénzbírságot a rendőrség az autópályák, autóutak és főutak használói számára törvényileg előírt útdíjfizetés elmulasztása miatt – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata a Világgazdasággal.

Magyarországon útdíjat a 3,5 tonna össztömeg feletti tehergépjárművek után kell fizetni, e járművekre 2018-ban csaknem 4,1 milliárd forint bírságot szabtak ki nem fizetés miatt. A hatvanezer esetből 21 ezernél több a külföldi vonatkozású, ezeket 1,1 milliárd forintra büntették. Egy évvel korábban kevesebb mint 58 ezer esetben 8,3 milliárd forint bírságot szabtak ki.

Az idei első négy hónapban csaknem 14 ezer esetben bírságolt a rendőrség összesen mintegy 833 millió forint értékben. A 2013-as bevezetés óta a múlt év végéig 250 ezer esetben 32,7 milliárd forintnyi bírságot állapított meg a hatóság.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Szép csendben egy új háborúba csúszott Európa, amit még nem veszített el

Szép csendben egy új háborúba csúszott Európa, amit még nem veszített el

Uniós szintű ellenintézkedéseket javasolnak a kínai „Övezet és Út” kezdeményezéssel (BRI), valamint Oroszország terjeszkedésével szemben. Az Európai Bizottság számára készült jelentés szerint Kína a BRI révén növeli gazdasági és geopolitikai befolyását, valamint azt szorgalmazzák, hogy az EU-nak aktívabb és stratégiai megközelítést kell alkalmaznia nemzetközi partnerségeit illetően, ha diverzifikálni akarja ellátási láncait és kezelni akarja az olyan kihívásokat, mint a klímaválság által kiváltott migráció. A szerencse az, hogy az EU még nem veszítette el teljesen a titkos gazdasági háborút, ráadásul több pénzt sem kell elköltenie, csak uniós szintű összefogásra van szükség.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×