INFORÁDIÓ
2021. szeptember 27. hétfő
Adalbert

fót

útfejlesztés

m2-es autóút

Az M2-es autóút Dunakeszit elkerülő szakasza 2017. február 8-án. A Strabag Építő Kft. és a Strabag AG-ből álló STR+S-M2 Konzorcium nyerte az M2-es Budapest-Vác déli csomópont közötti szakaszának gyorsforgalmi úttá fejlesztésére kiírt nyílt közbeszerzési eljárást, a kivitelezés nettó értéke 32,975 milliárd forint. A kivitelezés, az előkészítő munkálatokkal, várhatóan áprilisban kezdődik és 2019-ben fejeződik be. A fejlesztést követően Budapest és Vác között végig óránként 110 kilométerrel lehet majd haladni.

Nagy változás jön pünkösd után az M2-esen

Infostart / MTI

Megváltozik kedden a forgalmi rend az M2-es autóút fejlesztése miatt Fót térségében.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. honlapján található tájékoztatás szerint a forgalmi rend elsőként a Dunakesziről Fót felé vezető 2101-es út (Fóti út) körforgalma és a Hajcsár út közötti szakaszon módosul az M2-es autóút felett átvezető híd szerkezeti felújítása miatt.

Várhatóan június 11-én egyirányúsítják a forgalmat az érintett szakaszon

Fótról Dunakeszi irányába, így az M2-esre történő felhajtás mindkét településről továbbra is elérhető marad. A hídszerkezet felújítása várhatóan szeptemberig tart.

A 2101-es út és a Hajcsár út csomópontjában körforgalmat építenek ki, emiatt jelzőlámpák telepítésére is szükség lesz június végétől.

A szeptemberig fennálló új forgalmi rend szerint az M2-es autóutat Fót északi részénél, a Németh Kálmán út felé lehet majd elhagyni. Az új kihajtóág megnyitásával egy időben a meglévő Dunakeszi-Fót csomópont lehajtóját ideiglenesen lezárják.

Közölték azt is, hogy az épülő Fót északi csomópontban a nyugati körforgalom befejezéséhez szintén szükség van félpályás forgalomkorlátozásra, amely júliustól augusztus közepéig lesz érvényben.

Nyitókép: Az M2-es autóút Dunakeszit elkerülő szakasza 2017. február 8-án. A fejlesztést követően Budapest és Vác között végig óránként 110 kilométerrel lehet majd haladni. MTI Fotó: Kovács Tamás
A címlapról ajánljuk

Cîțu legyőzte Orbant

Florin Cîțu kormányfőt választotta elnökévé a román Nemzeti Liberális Párt....
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018