INFORÁDIÓ 
2020. július 13. hétfő
Jenő

aréna

telenor

okosváros

5g

drozdy győző

Drozdy Győző: az 5G óriási üzlet és technológiai harc is

Drozdy Győző: az 5G óriási üzlet és technológiai harc is

Infostart / InfoRádió

Év vége felé elindulhat Magyarországon a kereskedelmi 5G hálózat – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Telenor Magyarország vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese. Drozdy Győző arról is beszélt, hogy nagy jövő áll az okosváros előtt.

Az ötödik generációs technológia elsősorban arról szól, hogy a frekvenciát hatékonyabban használják fel, a specialitása pedig az, hogy adatátvitelt sokkal szélesebb körben teremti meg – emelte ki az Arénában Drozdy Győző, a Telenor Magyarország vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese.

“Az NMHH az eddigi tervein megfelelően a frekvenciaallokációt végrehajtja a harmadik negyedévben. Ha ez megtörténik, mi készek vagyunk arra, hogy nagyon röviddel később az első kereskedelmi szolgáltatások meginduljanak Magyarországon, amelyek minden előfizető számára elérhetőek lesznek” - fejtette ki, hozzátéve, hogy ezek nem sokban különböznek attól, amit Győrben elindítottak a teszthálózattal.

A vezérigazgató-helyettes elmondta azt is:

nemzetközi szinten az 5G nemzetbiztonsági ügy és technológiai harc is egyben.

“Egy mobilhálózaton keresztül sok olyan információ áramlik, aminek védettnek kell lennie. Van biztonsági aspektusa, de egy óriási üzlet is, és üzleten kívüli eszközökkel akarják azt befolyásolni a szereplők. Európának és a magyar fogyasztóknak az lenne az érdekük, ha ez a háború a kitörése előtt békekötéssel végződne” - jelezte.

Drozdy Győző szerint a kockázattal mindenkinek tisztában kell lenni és minden államnak vigyáznia kell a titkaira.

Nőni fog a mobiltelefonok jelentősége

Egyre nagyobb jelentősége van az okosváros-megoldásoknak – hangsúlyozta a Telenor Magyarország vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese.

“Örülünk neki, hogy lényeges kezdeményezéseket látunk a kormányzat részéről is, a mesterséges intelligencia koalíciót, az 5G koalíciót. Az okosváros koncepció meg tudja változtatni az emberek életét, hiszen távolról, elektronikus módon hozzájuthatnak bizonyos szolgáltatásokhoz, mint például a BKV-s jegyvásárlás” - fejtette ki.

Drozdy Győző kiemelte: ezeken a szolgáltatásokon keresztül a mobiltelefonoknak a jelentősége csak növekedni fog, hiszen az egész koncepció arra épül, hogy bizonyos dolgokat a távolból elérnek az emberek.

Az okosvározokhoz szükséges mobilhálózat ki van épülve Magyarországon,

és ezt a távközlési infrastruktúrát ki kell használni – hangsúlyozta.

Kapcsolódó hang

Drozdy Győző az 5G-ről
 
Drozdy Győző az okosvárosokról
 
Drozdy Győző - Aréna. 1. rész
 
Drozdy Győző - Aréna 2. rész
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018