eur:
394.22
usd:
364.96
bux:
65556.24
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Drozdy Győző: az 5G óriási üzlet és technológiai harc is

Év vége felé elindulhat Magyarországon a kereskedelmi 5G hálózat – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Telenor Magyarország vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese. Drozdy Győző arról is beszélt, hogy nagy jövő áll az okosváros előtt.

Az ötödik generációs technológia elsősorban arról szól, hogy a frekvenciát hatékonyabban használják fel, a specialitása pedig az, hogy adatátvitelt sokkal szélesebb körben teremti meg – emelte ki az Arénában Drozdy Győző, a Telenor Magyarország vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese.

“Az NMHH az eddigi tervein megfelelően a frekvenciaallokációt végrehajtja a harmadik negyedévben. Ha ez megtörténik, mi készek vagyunk arra, hogy nagyon röviddel később az első kereskedelmi szolgáltatások meginduljanak Magyarországon, amelyek minden előfizető számára elérhetőek lesznek” - fejtette ki, hozzátéve, hogy ezek nem sokban különböznek attól, amit Győrben elindítottak a teszthálózattal.

A vezérigazgató-helyettes elmondta azt is:

nemzetközi szinten az 5G nemzetbiztonsági ügy és technológiai harc is egyben.

“Egy mobilhálózaton keresztül sok olyan információ áramlik, aminek védettnek kell lennie. Van biztonsági aspektusa, de egy óriási üzlet is, és üzleten kívüli eszközökkel akarják azt befolyásolni a szereplők. Európának és a magyar fogyasztóknak az lenne az érdekük, ha ez a háború a kitörése előtt békekötéssel végződne” - jelezte.

Drozdy Győző szerint a kockázattal mindenkinek tisztában kell lenni és minden államnak vigyáznia kell a titkaira.

Nőni fog a mobiltelefonok jelentősége

Egyre nagyobb jelentősége van az okosváros-megoldásoknak – hangsúlyozta a Telenor Magyarország vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese.

“Örülünk neki, hogy lényeges kezdeményezéseket látunk a kormányzat részéről is, a mesterséges intelligencia koalíciót, az 5G koalíciót. Az okosváros koncepció meg tudja változtatni az emberek életét, hiszen távolról, elektronikus módon hozzájuthatnak bizonyos szolgáltatásokhoz, mint például a BKV-s jegyvásárlás” - fejtette ki.

Drozdy Győző kiemelte: ezeken a szolgáltatásokon keresztül a mobiltelefonoknak a jelentősége csak növekedni fog, hiszen az egész koncepció arra épül, hogy bizonyos dolgokat a távolból elérnek az emberek.

Az okosvározokhoz szükséges mobilhálózat ki van épülve Magyarországon,

és ezt a távközlési infrastruktúrát ki kell használni – hangsúlyozta.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Tényleg kirobbanó formában a magyar munkaerőpiac?

Tényleg kirobbanó formában a magyar munkaerőpiac?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist csütörtöki adása. A műsor első részében a friss bérstatisztikákkal foglalkoztunk, amelyek első blikkre meglepően szép képet mutatnak a hazai munkaerőpiacról, a részletek ugyanakkor valamelyest árnyalják a helyzetet. A témáról Hornyák Józsefet, a Portfolio makrogazdasági elemzőjét kérdeztük. A műsor második részében a ma megjelent 2023-as válási és házasodási statisztikák kapcsán Tóth Ádám közjegyző, a Magyar Országos Közjegyzői Kamara elnöke volt a vendégünk, akivel arról beszéltünk, hogy mennyire elterjedtek és mire használhatók a házassági vagyonjogi szerződések Magyarországon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×