eur:
394.44
usd:
370.15
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
A hajóbalesetben elsüllyedt Hableány turistahajó kiemelésének munkálatait segítő dél-koreai mentőcsapat egyik tagját készülnek kihúzni társai a vízből a Margit hídnál kiépített pontonon 2019. június 3-án. A Hableány turistahajó és a Viking Sigyn szállodahajó május 29-én késő este ütközött össze a Margit híd közelében, a turistahajó felborult és elsüllyedt, fedélzetén 33 dél-koreai állampolgárral - turistákkal és két idegenvezetővel -, valamint kéttagú magyar személyzettel. A balesetben heten meghaltak, hét embert kimentettek, 21-en eltűntek.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Újabb holtestet találtak, ezúttal a Rákóczi hídnál

A Duna teljes déli szakaszán még keresnek 9 dél-koreai utast és a hajó 2 tagú magyar legénységét.

A fővárosi Rákóczi hídnál megtalálták a múlt szerdai dunai hajóbalesetben életét vesztő egyik ember holttestét - közölte a rendőrség csütörtök délután a honlapján.

Azt írták, hogy a Rákóczi híd környékén kiemelt holttest azonosítása megtörtént. Az eddig eltűntként keresett férfi a hajóbaleset 17. dél-koreai áldozata. A kutatásban részt vevők a Duna teljes déli szakaszán még 9 dél-koreai utast és a hajó 2 tagú magyar legénységét keresik.

A Hableány sétahajó május 29-én süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sygin szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét embert sikerült kimenteni.

Korábban előkerült még egy holttest Érdnél, de azonosítása még folyamatban van, ő lehet a tragédia 18. áldozata. Ha ez bebizonyosodik, akkor még 10 embert keresnek.

A múlt szerdai hajóbaleset összes cikkét ITT találják.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×