eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: boeing.com

Ha túl is éli, nagy árat fizet hibájáért a Boeing

Dollármilliárdokat fog bukni a Boeing a 737 Max típusok körüli botránya miatt - mondta az InfoRádióban Sajtos Zoltán, az Aeromagazin főszerkesztője azt követően, hogy a világ legnagyobb repülőgépgyártója elismerte: a mérnökei észlelték, hogy a pilótafülke riasztóberendezése hibás ennél a típusnál, de erről csak az indonéz Lion Air 2018. október 29-i lezuhanása után szóltak.

Ha egy kereskedelmi repülőgépgyártó cég házon belül észrevesz egy hibát a repülőtípus egészével kapcsolatban, ez óriási nagy felelőtlenség - vélekedett az InfoRádióban Sajtos Zoltán, az Aeromagazin főszerkesztője azok után, hogy napvilágot látott: a Boeing dolgozói tudtak a 737 Max típusú gép pilótafülkéje riasztóberendezésének problémájáról. Ismert, az utóbbi időben több ilyen repülő is lezuhant.

"Itt nem egy-két repülőgépről van szó, de ezt még akkor sem lehetne megtenni. Emberek milliói utaznak ezekkel a repülőgépekkel, ezért nem is tartom életszerűnek ezeket a megjelent híreket" - mondta Sajtos Zoltán, aki szerint egy ekkora cég nem engedheti meg magának, hogy ilyen szarvashibát elkövessen. "Ha voltak is ilyen hibák, biztos, hogy elkezdték megoldani házon belül;

az iparágban szereplő egyetlen ember sem engedhetné meg magának, hogy ilyen hibával gépet repülni engedjen"

- fogalmazott sarkosan a szakértő.

Arra a kérdésre, hogy a pilótafülke riasztóberendezésének szoftverproblémája önmagában okozhat-e légi katasztrófát, azt mondta,

egy műszer nem megfelelő jelzése az, ami minden eddigi esetben ezt a problémát okozta, itt azt kell tehát kivizsgálni, hogy hogyan valósulhatott meg a katasztrófa.

"Most az a legvalószínűbb, hogy két műszer két különböző jelet adott le, ezt a kettőt pedig nem vetette össze a számítógép, ami óriási hiba. Ezt pedig minél hamarabb ki kell, illetve ki kellett volna küszöbölni" - tette hozzá.

Hogy mi lesz a Boeing egészével, arról szólva elmondta, biztosan dollármilliárdokat veszít a légi cég, teljes átvilágításra van szükség a vállalatnál.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×