eur:
395.06
usd:
370.89
bux:
65061.15
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

Újabb légitársaságról érkezett rossz hír

Jelentősen romlott az easyJet pénzügyi eredménye a március 31-ével végződött első pénzügyi félévben az előző évihez viszonyítva.

A légitársaság honlapján pénteken közölt eredménykimutatás szerint a bevételek 2,4 százalékkal 2,4 milliárd fontra emelkedtek, ugyanakkor

a költségszint a 14 százalékkal megugró kerozinszámla miatt 6 százalékkal 2,6 milliárd fontra nőtt.

A társaság csak adózás előtti eredményt közölt, amely a tavalyi 68 millió fontos veszteség után az idén 272 millió font veszteséget tett ki.

Az október végétől március végéig tartó időszakban az easyJet 13,3 százalékkal 41,6 millióra növelte utasforgalmát, a járatok kihasználtsága azonban a túlkapacitás miatt 1 százalékponttal 90,1 százalékra csökkent.

Johan Lundgren értékelőjén azt írta, bár az eredmények megegyeznek a várakozásokkal, az easyJet legfontosabb feladata a költségen kontroll alatt tartása. Az előzetes foglalási adatok a második fél évre 3 százalékponttal alacsonyabbak, mint egy évvel korábban, de a társaság nem változtatott év végi kilátásain.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×