eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Tíz hónap felfüggesztettet kapott egy vendéget bántalmazó biztonsági őr

A sértett kikérte a vásárlók könyvét, erre kirakták a gyorsétteremből és megverték. A jogerős ítélet szerint az elkövető biztonsági őrt felfüggesztett börtönre ítélték.

A vádirat szerint az ügy vádlottja, egy 30 éves férfi egy, a VII. kerület, Erzsébet körúton található gyorsétteremben dolgozott biztonsági őrként. A sértett férfi - akiről ismert, hogy az Index munkatársa - 2017. október 15-én, az esti órákban vendégként szóváltásba keveredett két éttermi dolgozóval, mivel nem adták ki a részére a vásárlók könyvét.

A vádlott ekkor a vásárlót indokolatlanul megragadta a ruházatánál, az utcára rángatta, majd arcon ütötte. Amikor a sértett kérdőre vonta, akkor a biztonsági őr tovább bántalmazta,

amely hatására a férfi el is esett. A sértett az arcán 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban súlyosabb sérülés bekövetkezésének is fennállt az esélye.

A biztonsági őr ellen a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságra.

Az új büntetőeljárási törvény által bevezetett, eljárást gyorsító szabályokat alkalmazva, a bíróság által tartott tárgyaláson a vádlott a terhére rótt bűncselekmény elkövetését beismerte, és lemondott a további tárgyaláshoz való jogáról. A bíróság a beismerő nyilatkozatot elfogadta, és nyomban ítéletet hirdetett; őt 10 hónap, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×