INFORÁDIÓ 
2020. december 5. szombat
Vilma

bántalmazás

gyorsétterem

vásárlók könyve

Tíz hónap felfüggesztettet kapott egy vendéget bántalmazó biztonsági őr

Infostart

A sértett kikérte a vásárlók könyvét, erre kirakták a gyorsétteremből és megverték. A jogerős ítélet szerint az elkövető biztonsági őrt felfüggesztett börtönre ítélték.

A vádirat szerint az ügy vádlottja, egy 30 éves férfi egy, a VII. kerület, Erzsébet körúton található gyorsétteremben dolgozott biztonsági őrként. A sértett férfi - akiről ismert, hogy az Index munkatársa - 2017. október 15-én, az esti órákban vendégként szóváltásba keveredett két éttermi dolgozóval, mivel nem adták ki a részére a vásárlók könyvét.

A vádlott ekkor a vásárlót indokolatlanul megragadta a ruházatánál, az utcára rángatta, majd arcon ütötte. Amikor a sértett kérdőre vonta, akkor a biztonsági őr tovább bántalmazta,

amely hatására a férfi el is esett. A sértett az arcán 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban súlyosabb sérülés bekövetkezésének is fennállt az esélye.

A biztonsági őr ellen a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságra.

Az új büntetőeljárási törvény által bevezetett, eljárást gyorsító szabályokat alkalmazva, a bíróság által tartott tárgyaláson a vádlott a terhére rótt bűncselekmény elkövetését beismerte, és lemondott a további tárgyaláshoz való jogáról. A bíróság a beismerő nyilatkozatot elfogadta, és nyomban ítéletet hirdetett; őt 10 hónap, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018