INFORÁDIÓ 
2019. december 14. szombat
Szilárda

gyermek

elhízás

dietetikus

okostányér

Pixabay

Kevés gyümölcsöt és zöldséget esznek a gyerekek – súlyos következményei lehetnek

Az elmúlt években ugyan nem nőtt a magyar gyerekek körében a túlsúlyosak és elhízottak aránya, de minden harmadik 10 év körüli gyereknél kritikusan alacsony a csontok növekedéséért felelős kalcium bevitele, negyedüknél pedig a zöldség-és gyümölcsfogyasztás is messze elmarad az ideális mennyiségtől – mondta a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége felméréseiből.

Még mindig igaz, hogy minden negyedik gyerek túlsúlyos – mondta az InfoRádiónak Kubinyi Jolán. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége elnöke hozzátette: az elmúlt 2-3 évben a gyermekkori elhízás mértéke stagnált Magyarországon, melyet a WHO is pozitívumként emelt ki.

A szakértő szerint a gyerekek kevés zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanak, napi 400 gramm lenne, ennek nagyjából a kétharmadát fogyasztják el. Tejből és tejtermékből is többet kéne bevinniük. Ezeknek és az elhízásnak felnőttkorban komoly következményei lehetnek: akár anyagcsere- és daganatos betegségek kialakulásához is hozzájárulhat.

Törekedni kell arra, hogy hiteles forrásból tájékozódjunk a helyes táplálkozásról, nem pedig a divatot, a trendet követni – hívta fel a figyelmet Kubinyi Jolán. A www.okostanyer.hu-n számtalan megbízható információ áll a szülők és gyermekek rendelkezésére – tette hozzá.

Nyitókép: Pixabay

Kapcsolódó hang

Kevés gyümölcsöt és zöldséget fogyasztanak a gyerekek
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018