eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Demeter: az LMP az emberek Európáját építi

Az LMP a multik Európája helyett az emberek Európáját építi - jelentette ki a párt társelnöke egy szombati, budapesti sajtótájékoztatón.

A párt uniós aláírásgyűjtését elindító eseményen Demeter Márta a májusi választás tétjének nevezte, hogy lesznek-e az Európai Parlamentben olyan emberek, akik a valódi magyar érdeket képviselik. A politikus leszögezte, hogy Magyarországot és az Európai Uniót is fel kell készíteni a 21. századi kihívásokra.

A képviselő úgy fogalmazott, hogy a multinacionális nagyvállalatok a profit érdekében lényegében "leuraltak országokat, leuralták a politikát és az embereket is". Demeter Márta azt mondta, el kell érni, hogy ne csökkenjenek a Magyarországnak járó uniós források. Az európai minimálbér bevezetésének szükségességéről beszélő képviselő kijelentette, pártjuk azért is harcolni fog, hogy a multinacionális cégek helyett a hazai kis- és közepes vállalkozások kapjanak támogatásokat. Ezek a cégek arányaiban sokkal több munkahelyet képesek teremteni, mint egy-egy nagy multinacionális vállalat, és ez a gazdaságpolitika képes megállítani az elvándorlást - közölte.

Az uniós forrásokból arra is fordítani kell, hogy tiszta legyen a levegő és a víz, valamint meg kell valósítani egy érdemi, fenntartható hulladékgazdálkodást - hangsúlyozta a társelnök.

Az LMP egy zöld, egy fenntartható és biztonságos Európáért dolgozik, amelyben a Közép-európai országok érdekeit legalább annyira lehet érvényesíteni, mint az alapító tagállamokét - összegezte a politikus.

A sajtótájékoztatón részt vett az LMP EP-listavezetője is, aki azt mondta, hogy nem csak Magyarország, de egész Európa a klímakatasztrófa nyomása alatt van. Amikor a miniszterelnök "stratégiai szövetségesei", az autógyárak azért "kartelleznek", hogy ne kelljen megvalósítaniuk a kibocsátáscsökkentési célokat, akkor Orbán Viktor megvédi ezeket a cégeket - fogalmazott Vágó Gábor.

Európát és Magyarországot foglyul ejtették a "klímabűnöző nagyvállalatok", az LMP-nek pedig az a feladata, hogy kiszabadítsa az országot és a kontinenst ezeknek a cégeknek a fogságából - jelentette ki a politikus.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×