eur:
392.83
usd:
366.85
bux:
66949.07
2024. április 26. péntek Ervin

A Jobbik a magyar családok megélhetéséért dolgozik

A Jobbik Magyarországért Mozgalom a magyar családok, a magyar munkaerőpiac védelméért dolgozik, mindent megtesz azért, hogy a külföldről, főként Ukrajnából és más keleti országokból érkező gazdasági bevándorlók ne tudják elvenni a magyarok munkáját - mondta a párt alelnöke szombaton Budapesten sajtótájékoztatón.

Stummer János hozzátette: céljaik elérésében fontos szerepet játszik a párt által beterjesztett magyar kvóta törvényjavaslat, amely a tíz embernél többet foglalkoztató magyarországi munkáltatókat kötelezné arra, hogy minden tíz munkavállalójából legalább kilenc rendelkezzen európai uniós állampolgársággal. Az adott cég többi külföldi vendégmunkásánál pedig a törvény kikötné, hogy legalább az alapfokú nyelvvizsga szintjén ismerjék a magyar nyelvet.

Az alelnök szerint "a multinacionális cégek közvetlen vonzáskörzetében rendre tele vannak a munkásszállók ukrán és más nemzetiségű gazdasági bevándorlókkal, konténervárosokat építenek és laktanyákat újítanak fel számukra, ha itt sem tudnak elhelyezkedni, akkor ezek az emberek beköltöznek a korábban a magyar családok által épített, aztán pedig kényszerűségből magukra hagyott családi házakba".

A Jobbik alelnöke a sajtótájékoztatón azt üzente a miniszterelnöknek, hogy "saját magára és az országra nézve is végzetes ostobaságot követ el, amikor letagadja a valóságot".

A Jobbik szerint körülbelül 86 ezer gazdasági bevándorló él és dolgozik ma Magyarországon. "Ők azok, akikkel a munkáskéz hiányát Orbán Viktor stratégiai partnerei ki akarják küszöbölni, ők azok, akik a magasabb fizetés és a jobb megélhetés reményében külföldre menekült aktív korú népesség, a magyar családapák és családanyák helyén dolgoznak" - fogalmazott az ellenzéki politikus.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×