eur:
394.17
usd:
370.23
bux:
65674.48
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay.com

Nem lehet majd akármennyi állatot tartani - hetilapszemle

A HVG ír erről. A Figyelő egy befektetési szakembert kérdezett arról, hogyan változhatnak a keresetek középtávon.

A HVG arról ír, hogy már kormánypárti önkormányzatok is szorgalmazzák, az Orbán-kormány vonja vissza 2012-ben hozott döntését, és

ne lehessen a városokban korlátlan számban haszonállatot, disznót, tyúkot, tehenet tartani.

A cikk szerint az ország valamennyi településére érvényes egyenszabály leginkább a turisztikailag felkapott vidéki városokban okoz gondot. Görgényi Ernő, Gyula kormánypárti polgármestere a lapnak elmondta: személyesen készül átadni az agrártárca képviselőjének azt a beadványt, amelyben a képviselő-testület a törvénymódosítás előtti állapot visszaállítását szorgalmazza. A városvezető szerint bár fontos lenne a haszonállattartás fellendítése, de mint kiderült a „jogszabályok sok tekintetben hatékony védelmet nyújtanak az állatok számára, de nem nyújtanak védelmet azoknak az embereknek, akik nap mint nap attól szenvednek, hogy a lakókörnyezetükben élő egyes lakosok nincsenek tekintettel komfortérzetükre, az egészséges tiszta környezethez való jogukra.” További részletek a HVG-ben.

A Figyelő Zsiday Viktorral közöl interjút. A befektetési szakember szerint a következő két-három évben fenntartható marad az erős keresetnövekedés Magyarországon akkor, ha nincs komolyabb recesszió vagy nem apadnak el az uniós források, illetve valamilyen okból az EU nem tiltja ki az ott dolgozó magyarokat. Zsiday Viktor úgy véli:

összességében 20-40 százalékos keresetemelkedés reális a következő években, aminek a szakember szerint komoly itthon tartó ereje lehet.

Részletek a Figyelőben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×