INFORÁDIÓ 
2020. július 8. szerda
Ellák

mszp

párbeszéd

ep-választás 2019

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. február 19-én.

Bod Péter Ákost is bevennék az ellenzéki bölcsek tanácsába

Infostart / MTI

Bővül az ellenzéki bölcsek tanácsa, amelynek létrejöttét az MSZP és a Párbeszéd kezdeményezte - mondta az MSZP európai parlamenti (EP-) képviselője, kampányfőnöke.

Ujhelyi István közölte, a tanács tagjai - Balázs Péter volt uniós biztos, Donáth László lelkész, volt MSZP-s országgyűlési képviselő és Bárándy Péter volt igazságügyi miniszter - úgy döntöttek, hogy nem baloldali értelmiségieket is meghívnak a testületbe.

A politikus tudomása szerint a tanács tagjai felkérik például Bod Péter Ákost, hogy legyen a testület tagja.

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke, az MSZP-Párbeszéd EP-listavezetője elmondta, azért kezdeményezték a testület létrehozását, mert az Európai Néppárt (EPP) által létrehozott bölcsek tanácsa nemcsak a Fideszt fogja vizsgálni, hanem Magyarországot is. Az ellenzéki bölcsek tanácsa pedig találkozót fog kezdeményezni az EPP-s testülettel, hogy tájékoztatassa Magyarország helyzetéről annak tagjait - tette hozzá.

A pártelnök beszámolt arról, hogy

pártja EP-kampánya országjárással indult;

a kampányhoz nem jár állami támogatás, így a szűkös források miatt a közösségi médiára koncentrálnak. Ha lesz is plakátjuk, akkor sem lesz sok - jegyezte meg.

A politikus azt mondta, kampányukban a szociális Európa megvalósításáról és a klímavédelem fontosságáról fognak beszélni.

Tóth Bertalan és Ujhelyi István is sorsdöntőnek tartotta Magyarország szempontjából a májusi EP-választást.

Arra a felvetésre, hogyan reagálnak a kormánypártok érzelmi alapú, a migránsválságot középpontba állító politikájára, Ujhelyi István közölte, arra fogják felhívni a figyelmet, hogy Orbán Viktor Magyarország uniós tagságát veszélyezteti.

Jávor Benedek, a Párbeszéd EP-képviselője, a közös lista negyedik helyén szereplő politikus azt mondta, azzal nem tudnak mit kezdeni, mi zajlik a virtuális valóságban, de arra fel tudják hívni a figyelmet, hogy a Fidesznek egyetlen épkézláb javaslata sem volt a migrációs válság megoldására.

Szerinte az EU kezelni akarja a migrációt, ezért kötött megállapodást a törökökkel. Aki napi politikai célokra használja ezt a kérdést, az a Fidesz - hangoztatta.

A Párbeszéd képviselője szólt arról, hogy a kampánynak elkerülhetetlenül témája lesz az általa ellenzett paksi beruházás és a magyarországi korrupció mértéke.

Elmondta, ha bekerül az EP-be, akkor nem a szocialista, hanem a zöld frakcióba ül be. Ez a megoldás sokkal hatékonyabb érdekérvényesítést tesz lehetővé, két frakció erőforrásait tudják használni arra, hogy a magyar választók érdekeit képviseljék - közölte.

Nyitókép: Kovács Tamás
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018