eur:
394.93
usd:
363.51
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József
Nyitókép: Pixabay.com

Levelet kaptak a megsemmisülésre váró ingatlanok tulajdonosai

Sok éve húzódó miskolci projekt mutat most újra életjeleket, az érintetteket azonban bizonytalanságban tartják.

Híd épül Miskolcon; az Y-híd építési munkálatai azonban most még álló házakat is érinthet, számos épületet le kell majd bontani. A kisajátításról a Vorosmarty utcai érintettek még nem értesültek hivatalosan, a bontási engedélyeztetési eljárásról viszont megkapták az első levelet - írja a Boon.hu.

A bontás a tervezett út négysávosítása előtt nyitja meg a lehetőséget, igaz, már 2012 óta szó van róla, hogy megépül, de konkrét munkálatokról nem hallottak a helyiek - egész idáig. Ingatlanjukat eközben természetesen nem tudták eladni.

A mostani levélben részletesen írnak az érintettek jogairól, kötelezettségeiről, valamint az elkészülő hídról, a kisajátítás részleteiről azonban nem.

Ráadásul - mint a cikk megjegyzi - azok sem kaptak levelet, akiket elvileg nem érint a bontás, de a munkálatok bizonyára fogják.

Nem tudni azt sem, mennyiből és mikorra készül el. A portál az önkormányzat válaszaira vár.

Ha kész lesz az Y-híd komplex beruházása, tehermentesülne Miskolc belvárosi szakasza, illetve a Búza tér.

Az út Miskolc belterületén, a Király utca, Vörösmarty utca, Tiszai pályaudvar környezete, Szinva patak déli oldala, Borsod Volán telephely keleti oldalán húzódó, belső telephelyi útja nyomvonalon haladna keresztül,

majd visszacsatlakozna a 3-as főút meglévő szakaszába. Részeként az Y-híd egyik ága Martinkertváros felé, a másik a Tiszai felé terelné a forgalmat, a Tiszai pályaudvarnál intermodális csomópontot terveznek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 19. 06:51
×
×
×
×