eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Kiadta az NVB Hegedűs Lorántné mandátumát

Gyüre Csaba a határozat jogerőre emelkedése után teheti le képviselői esküjét.

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) hétfőn kiadta a Hegedűs Lorántné (Jobbik) lemondása miatt megüresedett országgyűlési képviselői mandátumot.

A 2018-as országgyűlési választáson a Jobbik listájának 16. helyéről mandátumhoz jutó Hegedűs Lorántné február végén lépett ki a Jobbikból és annak parlamenti frakciójából, majd bejelentette azt is, hogy képviselői mandátumáról is lemond.

A jogszabály szerint listás mandátum esetén a jelölőszervezet nevezheti meg, kinek kéri kiadni a megüresedett mandátumot az országos lista jelöltjeik közül, ennek hiányában a mandátumot a listán soron következő jelölt szerzi meg. A Jobbik azt kérte, Hegedűs Lorántné mandátumát az országos lista 38. helyén szereplő Gyüre Csabának adja ki az NVB. A politikus a határozat jogerőre emelkedése után teheti le képviselői esküjét.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×