eur:
390.84
usd:
358.96
bux:
72582.59
2024. július 19. péntek Emília

Miért halt meg ennyi gyermek a magyar utakon?

Az előzetes adatok szerint az elmúlt évben minden eddiginél kevesebb, hat gyermek vesztette életét közúti balesetben hazánk útjain. 1990-ben 107 gyermek szenvedett halálos sérüléseket közúti balesetben.

Az előzetes baleseti statisztikai adatok szerint 2018-ban 6 gyermekkorú, vagyis 14 éves kor alatti személy vesztette életét közúti balesetben. Bár ez éppen hattal több az elfogadhatónál, ugyanakkor az elmúlt évtizedek adataival összehasonlítva mégis jó hír - írja a 112press.hu.

A rendszerváltozás évében 107 gyermek szenvedett halálos sérüléseket közúti balesetben, így a lap szerint az 1990-es esztendőt nevezhetjük a hazai gyermek közlekedésbiztonság „fekete évé”-nek.

Tíz évvel később, az ezredfordulóra több mint felével, 46 főre, 2010-ben pedig 20 főre csökkent a gyermek áldozatok száma.

Az elmúlt évig a magyar baleseti statisztikák történetében a legalacsonyabb gyermek áldozatszámot a közlekedésbiztonság eddigi legkedvezőbb évében, 2013-ban regisztrálták, összesen hét főt.

Címlapról ajánljuk
A hőség hatásai: pótolhatatlan veszteségek, brutális anyagi károk
Mezőgazdaság

A hőség hatásai: pótolhatatlan veszteségek, brutális anyagi károk

A 2022-es évhez hasonlóan idén is fennáll a veszélye annak, hogy a forróság akár egy százalékkal csökkentse a hazai GDP-növekedést – mondta az InfoRádióban a Gránit Alapkezelő vezető közgazdásza. Regős Gábor szerint leghamarabb október-november környékén derülhet ki, hogy az agrárium a harmadik negyedév végéig milyen mértékben járul hozzá a GDP alakulásához.

Orbán Viktor: nem úgy megy, hogy megkérjük az orosz vagy az ukrán elnököt, hogy ne bombázzon

A miniszterelnök péntek reggel hosszabb interjút adott a Kossuth rádiónak. Szerinte akár az év végére "többségbe kerülhet" a Patrióták Európáért pártcsalád, az EP jelenleg harmadik legnagyobb frakcióját adó tömörülés. A béke szerinte nem úgy érhető el, hogy az orosz vagy az ukrán elnököt megkérjük, hogy ne bombázzon.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×