eur:
393.83
usd:
367.74
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Papírkokárdák a debreceni Kossuth téren, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 168. évfordulóján, 2016. március 15-én.
Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Megemlékezések a nemzeti ünnepen országszerte

Országszerte és a határon túl is számos ünnepi rendezvényt tartanak ma az 1848-49-es szabadságharc és forradalom kitörésének 171. évfordulója alkalmából. A díszünnepséget - amelyen a magyar és a lengyel miniszterelnök is beszédet mond - idén ismét a Nemzeti Múzeum kertjében tartják.

A Parlament előtti Kossuth téren reggel a hagyományos zászlófelvonással kezdődnek "A haza minden előtt" mottóval meghirdetett ünnepi rendezvények. Innen huszármenet indul a Nemzeti Múzeumhoz, ahol Orbán Viktor miniszterelnök és Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő mond beszédet.

Délután az Országházban átadják az állami kitüntetéseket.

Az 1848-49-es szabadságharc és forradalom kitörésének 171. évfordulóján tartott központi rendezvények keretében a Magyar Nemzeti Múzeumnál délutántól, a budai Várban egész nap számos rendezvénnyel várják az ünneplőket, családokat.

Délután a CÖF-CÖKA és a Gazeta Polska civil klubjai is megtartják hagyományos megemlékezésüket, a Bem József téren.

Az ellenzéki pártok többsége a fővárosban tart rendezvényt a nemzeti ünnepen. A Jobbik, az MSZP, a Párbeszéd, a DK, a Liberálisok, a Momentum részvételével délután közös ellenzéki megmozdulás is lesz a Szabad sajtó úton. A részletes lista itt olvasható.

Több kormánytag, kormánypárti politikus vidéken vagy külföldön vesz részt helyi megemlékezéseken.

A rendezvények miatt országszerte és a fővárosban is több forgalmas útszakaszon forgalomkorlátozásra kell készülni.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×