eur:
389.15
usd:
363.69
bux:
68242.11
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Középen Áder János köztársasági elnök (j) és Kövér László, az Országgyűlés elnöke (b) az Országház előtt, a Kossuth Lajos téren, ahol katonai tiszteletadással felvonták Magyarország lobogóját az 1848-49-es szabadságharc 170. évfordulóján 2018. március 15-én.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Az ellenzéki listával véglegessé vált a március 15-i program

Megvan a nemzeti ünnep központi programjainak listája, és nyilvánosak az egyes pártrendezvények menetrendjei is. Pénteken az 1848-49-es szabadságharc és forradalom kitörésének 171. évfordulóját ünnepeljük.

A magyar függetlenség és szabadság minden korban minden generáció számára az egyik legfontosabb érték - emelte ki Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár kedden, a március 15-i ünnepségekről tartott sajtótájékoztatóján. Ennek jegyében a március 15-i ünnepségek mottója: "A haza minden előtt".

A központi programok pénteken reggel 9 órakor a hagyományos zászlófelvonással kezdődnek a Parlament előtti Kossuth téren. Innen a lovas díszőrség felvezetésével vonulnak át az ünneplők a Nemzeti Múzeum kertjéhez, ahol Orbán Viktor miniszterelnök mond beszédet. Az ünnepség vendégeként Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök szólal fel. Az államtitkár ezzel kapcsolatban elmondta, hogy Lengyelország és Magyarország többször is együtt harcolt a szabadságért.

Március 15. az egyik legkedvesebb ünnep, mivel azt jelképezi, minden kornak megvoltak a képviselői, akik számára az ország szabadsága és függetlensége, mindennél többet jelentett - hangsúlyozta Kovács Zoltán, aki 1848 üzeneteit és törekvéseit napjainkban is mértékadónak nevezte.

Ellenzéki rendezvények

Az ellenzéki pártok is számos programot szerveztek, ezeket időrendben közöljük:

  • 10.00: Momentum - piknik 15.00-ig a Városligetben. Szónok: Donáth Anna, a párt alelnöke.
  • 11.00: MSZP - a Szabad Sajtó-díj átadása. Még Nem közölték, hogy hol, majd küldenek meghívót.
  • 13.00: DK - Egyetem tér. Szónokok: Gyurcsány Ferenc pártelnök, Molnár Csaba ügyvezető alelnök, és Rónai Sándor, a DK szóvivője.
  • 14.00: Jobbik - Batthyány-örökmécses. Program még nincs.
  • 14.00: Liberálisok - Pilvax-köz. Szónokok: Fodor Gábor pártelnök, Sermer Ádám főpolgármester-jelölt és Radó Bence, a Liberális Fiatalok Társaságának elnökségi tagja.
  • 15.00: Összellenzéki rendezvény a Szabad Sajtó útján.
  • 15.00: Mi Hazánk Mozgalom, MIÉP, FKGP - Március 15. tér. Mindhárom pártelnök szónokol.
  • 16.00: LMP ifjúsági szervezete - „klímaforradalom" a Szent Gellért téren

A Párbeszéd még nem válaszolt a megkeresésünkre.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×