eur:
393.02
usd:
366.37
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Résztvevők Székelyföld területi autonómiájáért tartott marosvásárhelyi tüntetésen a székely szabadság napján, 2019. március 10-én.
Nyitókép: MTI/Boda L. Gergely

Székely szabadság napja: megemlékezés és tüntetés

Történelmi győzelemnek nevezte az országgyűlés külügyi bizottságának elnöke az Európai Bíróság csütörtöki döntését, amely szerint az Európai Bizottságnak foglalkoznia kell a Székely Nemzeti Tanács nemzeti régiókról szóló kezdeményezésével.

Az országgyűlés külügyi bizottságának elnöke szerint erőteljes magyar képviseletre van szükség az Európai Parlamentben, hogy megvalósuljon Székelyföld autonómiája és Európa valóban a régiók Európája legyen.

Németh Zsolt a székely szabadság napja alkalmából a budapesti Hősök terén tartott rendezvényen utalt az Európai Bíróság csütörtöki döntésére, amely szerint az Európai Bizottságnak foglalkoznia kell a Székely Nemzeti Tanács nemzeti régiókról szóló kezdeményezésével.

Székelyföld területi autonómiáját követelte Marosvásárhelyen a székely szabadság napja alkalmából tartott demonstráció több ezer résztvevője. A tüntetők sürgették az úgynevezett terrorper nyomán bebörtönzött székelyek szabadon bocsátását, és azzal vádolták a bukaresti kormányt, hogy szándékosan elszegényíti Székelyföldet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×