eur:
391.07
usd:
359.29
bux:
72639.75
2024. július 19. péntek Emília
Nyitókép: NIF Zrt.

Újabb autóút épül, ezúttal Sopron közelében

Az M85-ös gyorsforgalmi út építése négy szakaszban valósul meg, most a határ közelében folytatódik a munka.

Győr és Csorna között már használhatják az autósok az M85-ös gyorsforgalmi utat, most a Nagylózs–Sopron, kelet, valamint a Sopron, kelet-fertőrákosi csomópont közötti szakaszok kivitelezése következik. Az utóbbi, 6,4 kilométernyi szakaszon már százszázalékos a kisajátítás, meg tudták kezdeni a konkrét kivitelezést. A kisajátítás után a fákat, bokrokat kell, kellett irtaniuk és a lőszermentesítési feladatokat elvégezniük. A munkákat régészek is felügyelik – írja a Kisalföld.

Kétszer kétsávos autóút épül, középen szalagkorlát, a leállósáv nem szilárd burkolatú, ez különbözteti meg az autópályától. Két nagy, külön szintű csomópont lesz, egyik a régi Balfi útnál, a másik a fertőrákosi úton.

Címlapról ajánljuk
A hőség hatásai: pótolhatatlan veszteségek, brutális anyagi károk

A hőség hatásai: pótolhatatlan veszteségek, brutális anyagi károk

A 2022-es évhez hasonlóan idén is fennáll a veszélye annak, hogy a forróság akár egy százalékkal csökkentse a hazai GDP-növekedést – mondta az InfoRádióban a Gránit Alapkezelő vezető közgazdásza. Regős Gábor szerint leghamarabb október-november környékén derülhet ki, hogy az agrárium a harmadik negyedév végéig milyen mértékben járul hozzá a GDP alakulásához.

Orbán Viktor: nem úgy megy, hogy megkérjük az orosz vagy az ukrán elnököt, hogy ne bombázzon

A miniszterelnök péntek reggel hosszabb interjút adott a Kossuth rádiónak. Szerinte akár az év végére "többségbe kerülhet" a Patrióták Európáért pártcsalád, az EP jelenleg harmadik legnagyobb frakcióját adó tömörülés. A béke szerinte nem úgy érhető el, hogy az orosz vagy az ukrán elnököt megkérjük, hogy ne bombázzon.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×