INFORÁDIÓ 
2019. október 15. kedd
Teréz

tatabánya

ügyészség

vádirat

igazoltatás

adat

Testvére adatait adta meg a rendőröknek, de lebukott

Testvére adatait adta meg a rendőröknek, de lebukott

Infostart

A Tatabányai Járási Ügyészség közokirat-hamisítás bűntette miatt vádiratot nyújtott be egy nővel szemben, aki igazoltatás közben, majd tanúvallomás felvétele közben testvére adatait diktálta be, a jegyzőkönyvet a testvére nevében írta alá.

A vádlottat 2017. április 26-án a késő esti órákban egy tatabányai lakásban rendőri intézkedés során igazoltatták. A nő személyi azonossága megállapítására szolgáló iratot a vele szemben intézkedő járőröknek átadni nem tudott, ezért a járőrök bemondás alapján rögzítették az adatait, erről jelentést készítettek. Azonban nem a saját, hanem testvére adatait adta meg, így az előállításról készült jelentésben a rendőrök valótlan adatokat rögzítettek az előállított személy adataiként.

Másnap a nyomozó hatóság a vádlottat tanúként hallgatta ki egy nyomozás során, ekkor a vádlott ismét a testvére adatait adta meg, a tanúkihallgatási jegyzőkönyvet a testvére nevében írta alá.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a Tatabányai Járásbíróság a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottat pénzbüntetésre ítélje.

Nyitókép: Police.hu
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018