INFORÁDIÓ 
2019. március 27. szerda
Hajnalka

balaton

kerékpár

fejlesztés

idegenforgalom

Tihany, 2016. augusztus 20. Gyalogos és kerékpáros turisták nézik a Balaton vízén úszó sportvitorlásokat a tihanyi hegytető sétateraszáról. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.

Nagy fejlesztés a Balatonnál

Infostart

Hamarosan indul a négy kiemelt idegenforgalmi fejlesztési térség kerékpáros hálózatának fejlesztése.

A Balatonnál, a Tisza-tónál, a Felső-Tisza és a Nyírség körzetében, valamint a Sopron-Fertő-tó térségben 2020 őszére épül ki a szervizpontok, a kölcsönzők és a pihenőpontok hálózata - mondta a Világgazdaságnak Princzinger Péter, a program balatoni és Tisza-tavi konzorciumát vezető Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke.

A fejlesztésekből a Balatonra 1,2 milliárd forint jut, de a többi régió is egyenként több százmilliós keretből gazdálkodhat.

A 206 kilométer hosszú balatoni bringakör 600 kilométernyi ajánlott túraútvonallal bővülhet a meglévő úthálózat feltérképezésével és kitáblázásával.

Hozzátette: csomagajánlatokat alakítanak ki a Nemzeti turizmusfejlesztési stratégia koncepciója mentén, a meglévő turisztikai attrakciók és helyi szolgáltatások összekapcsolásával. A hathetes – július elejétől augusztus 20-ig tartó – balatoni főszezon kiegészíthető a kerékpározáshoz ideális májussal és júniussal, valamint a nyár végétől október végéig tartó további bő két hónappal.

Az egyik gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) részeként zajló beruházások között létrehozzák a turisztikai attrakciók és helyi szolgáltatások adatbázisát is.

Balatonfüreden, Balatonföldváron és Keszthelyen lesz a három jól felszerelt kerékpáros szolgáltató központ.

A Balaton térségében körülbelül négyezer kerékpár kölcsönözhető, de igencsak eltérő minőségben és áron.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    Portfolio    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018