eur:
393
usd:
367.19
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Figyelmeztető sztrájk lesz a Paksi Atomerőműben

A fegyveres biztonsági őrség kiszervezésében érintett munkavállalók 2019. március 2-án két órás figyelmeztető sztrájkot tartanak a Paksi Atomerőműben - közölte a Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szakszervezete Paksi Atomerőmű (MÉSZ) és a Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete (PADOSZ).

A két szakszervezet 2019. február 22-én jelentette be a munkaügyi konfliktust, mert az érintett 42 munkavállalót, akiket az atomerőmű tulajdonában lévő Atomix Kft.-be szerveznek ki, veszteség érné az intézkedés miatt. Rájuk a jövőben a kft. kollektív szerződése vonatkozna, ami bérben nem jelent különbséget, de a pótlékokban és a béren kívüli juttatásokban igen, egy dolgozó keresete így éves szinten akár több mint 1 millió forinttal is csökkenne a szakszervezetek szerint.

A szakszervezetek kedden Budapesten közös demonstrációt tartottak, amelyre reagálva a Paksi Atomerőmű méltánytalannak és túlzónak nevezte a szakszervezeti követeléseket a fegyveres őrség kiszervezésével kapcsolatban.

A paksi atomerőmű vezetése tavaly júniusban jelentette be a kiszervezés szándékát 2019. március 22-i határidővel, miután az Országos Rendőr-főkapitányság 2017-ben részletesen felülvizsgálta az erőmű védelmével kapcsolatos gyakorlatot, és olyan új követelményeket támasztott, amelyek többek között a fegyveres biztonsági őrség létszámának emelését írták elő.

A paksi atomerőműben dolgozó fegyveres biztonsági szolgálat felel az atomerőmű nukleáris védettségéért, ha ezt a feladatát nem tudja ellátni, akkor azt a fegyveres rendvédelmi szervek, jelen esetben a készenléti rendőrség látja el.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×