eur:
393.7
usd:
364.63
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Tahin Tamás kardiológus főorvos és kollégái egy speciális szívműtétet végeznek egy férfin a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban, Zalaegerszegen 2017. február 9-én. Az intézményben mostantól az egyik leggyakoribb veleszületett szívhibák közé tartozó, a bal és jobb pitvar közötti nyitott sövényt katéteres beavatkozással zárják. Ezt a rendellenességet korábban csak nyitott szívműtéttel lehetett korrigálni.
Nyitókép: Varga György

Külföldi szívsebészek is Magyarországon tanulják az új eljárásokat

A világ élvonalában van Magyarország a szívsebészet területén – mondta az InfoRádiónak Magyar Kardiológusok Társaságának elnökségi tagja.

Az a nagy előnye a magyar szívgyógyászatnak, hogy a betegeket centralizáltak kezelik, ami megadja azt a lehetőséget, hogy olyan mennyiségű beavatkozást végezzenek, ami kifejezetten gyakorlottá teszi a magyar szakembereket – jelentette ki Gellér László. A szervezet elnökségi tagja kiemelte:

mostanában sok új technika és eljárás alakul ki a klinikai gyakorlatban, melyekhez Magyarországon mindenkinek lehetősége van hozzáférni.

Gellér László elárulta: a környező országokból jönnek szívsebészek megtanulni ezeket az eljárásokat, de Németországtól, Oroszországból, Egyipotmból és Új-Zélandról is érkeztek hazánkba kollégák – tette hozzá.

Az elnökségi tag közölte: úgy szerzünk elismerést a magyar kardiológiának, hogy gyógyító tevékenységünk legnagyobb hasznát a magyar betegek látják.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×