eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

A biztonság fontosságát hangsúlyozta a mérnök bálon az innovációs miniszter

Modern civilizáció nem létezik innovatív és felelősen gondolkodó mérnökök nélkül - hangsúlyozta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter.

Palkovics László a XXV. Mérnök - Technikus Bálon kiemelte, a mérnökök óriási hatást gyakorolnak a modern élet minden területére, legyen szó mezőgazdaságról, közlekedésről, egészségügyről, oktatásról.

A mérnök szakmának meghatározó szerepe van a társadalomban, a gazdaságban, a technológiától való függőséggel párhuzamosan a mérnökök szerepe egyre inkább felértékelődik - mondta Palkovics László.

A miniszter kitért a biztonság fontosságára, mint mondta: evidens, hogy a bennünket körülvevő, épített környezet, az eszközök, amelyeket használunk biztonságosak, és csak akkor gondolkodunk el a felelősség és kockázat kérdésén, amikor baleset történik, pedig a legapróbb mérnöki pontatlanság, a rossz anyagválasztás, egy hibás számítás emberéleteket követelhet.

"Felelősségünk van abban, hogy az a fizikai világ, amelyet létrehozunk, a funkcionalitáson túl biztonságos is legyen"

- jelentette ki Palkovics László.

A XXV. Mérnök - Technikusok Bálon átadták a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete (MTSZSZ) díjait. 2019-ben az Év Mérnöke Díj elismerésben részesült Falucskai András Gábor, a MÁV Zrt. beruházás-fejlesztő mérnöke a vasúttársaság beruházási szakterületen végzett munkájáért.

Kiemelkedő szakszervezeti tevékenységének elismeréseként MTSZSZ-ért Díjban részesült Réczkai Ferencné, az MTSZSZ titkárságvezetője, Horváth Gyula, az MTSZSZ egészségügyi tagozatának vezetője, Juhász István, a MÁV-Start dolgozója.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×