eur:
394.52
usd:
370.35
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay.com

Jászapáti népe szót kért

Átadták öt pontjukat a városvezetésnek, amit 300-nál többen írtak alá. Kóborkutyák, szemét, tragikus utak, betörések, lopások, háziorvoshiány - ezek miatt protestálnak.

A közbiztonság volt az egyik meghatározó témája a februári képviselő-testületnek Jászapátin az elmúlt héten - tudósít a Szoljon.hu. Az ülésen a lakosok kértek szót, öt pontból álló beadványt megfogalmazva a város élhetőbbé tétele érdekében, mellé téve több mint 300 aláírást.

Rusvai László a helyi lakosok problémáit ismertetve elmondta, a város közbiztonsága egyre rosszabb, mondjon erről a statisztika bármit.

"A bőrünkön érezzük. Mindennapos a lakatlan házak lebontása, a lakott ingatlanok fűtésre alkalmas részeinek eltulajdonítása, a betörések, a lopások"

- panaszkodott Rusvai, hozzátéve, mindettől elértéktelenednek a város ingatlanai.

Az öt pont szól még az orvosi praxisok helyzetére, a lakosok tudomása szerint ugyanis

egy orvos elköltözik, egy pedig nyugdíjba megy, ez pedig a háziorvosi ellátás zavaraihoz vezethet.

Továbbá szemetes a város, "áldatlan állapotok uralkodnak a szelektív hulladékgyűjtő szigetek környékén", az utak tragikus állapotban vannak és sok a kóbor kutya is.

Farkas Ferenc polgármester az elhangzottakkal kapcsolatban elmondta, reagálni fognak az észrevételekre, ám a változott adatvédelmi szabályok miatt az aláírásokat tartalmazó íveket nem tudta átvenni. A közbiztonsággal kapcsolatban nem tagadta, hogy vannak bűncselekmények Jászapátin, ám a bejelentett bűnesetek száma szerinte akkor is egyre kisebb.

Az ülésen egy képviselő kérte egy kiemelt, folyamatos, rendőrségi készenléti egység jelenlétét és intézkedését a városban.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×