eur:
392.16
usd:
366.57
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Tóth Bertalan, az MSZP-Párbeszéd frakciószövetség vezetője az MSZP-Párbeszéd megválasztott országgyűlési képviselőiének tanácskozása után tartott sajtótájékoztatón a Képviselői Irodaházban 2018. április 18-án.
Nyitókép: Szigetváry Zsolt

Pénzköltési vita támadt az MSZP-n belül

Az MSZP központi pénzügyi ellenőrző bizottsága nem fogadta el a párt 2019-es költségvetés-tervezetét, amit az elnökség jóváhagyásával a gazdasági igazgatóság nyújtott be - értesült a Magyar Nemzet.

A Magyar Nemzet értesülései szerint az MSZP Pest megyei szervezetének mérlegével vannak problémák, így a most hétvégi helyett csak a nyáron esedékes kongresszuson fogadhatják el a párt büdzséjét.

A részleteket tekintve a szocialisták eredetileg kétnaposra tervezték most hétvégi kongresszusukat, ami végül egynapos, pontosabban ötórás lesz - írja a lap. A pártban azzal magyarázták a változtatást, hogy központi pénzügyi ellenőrző bizottságuk nem fogadta el a párt 2019-es költségvetés-tervezetét, amit az elnökség jóváhagyásával a gazdasági igazgatóság nyújtott be.

Mivel

a szocialisták alapszabálya szerint a kongresszus egy napon nem hozhat személyi, illetve pénzügyi döntéseket,

az eredeti tervek szerint az esemény ezért lett volna kétnapos: az egyiken fogadták volna el a költségvetést, a másikon pedig a párt európai parlamenti (EP-) választási listáját, illetve választási programját.

"A költségvetést tavaly decemberben elfogadtuk, csak most úgy hívják, hogy koncepció" - mondta a lapnak Józsa István. A párt központi pénzügyi ellenőrző bizottságának elnöke hangsúlyozta: az MSZP gazdálkodása rendben van, és minden időarányos feladatot teljesítenek.

A lap emlékeztet: tavaly ősszel kiszivárgott egy, az MSZP elnökének tulajdonított levél, amiben Tóth Bertalan arról írt, hogy "anyagi forrásaink beszűkültek, forrásaink jelentős részét a vidéki irodahálózat és alkalmazottaik fenntartására fordítjuk. Anyagi tartalé­kaink kiapadtak, az áprilisi választás előtt felvett hitelek jelentős része még visszafizetésre vár”. A dokumentum szerint Tóth ahhoz kérte a választmány támogatását, hogy értékesítsék az ingatlanokat azokon a településeken, ahol van saját tulajdonuk, de a taglétszám nem éri el a harmincat.

A szocialisták szerint a levélre odahamisították Tóth Bertalan nevét, ezért közölték, hogy hamisításért és csalásért feljelentést tesznek. Később kiderült, hogy ezt mégsem tették meg, inkább belső vizsgálatot rendeltek el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×