eur:
393.84
usd:
367.9
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Bács-Kiskun Megyei Kórház

Új fejlemények az inkubátorban hagyott csecsemő ügyében

„Véglegesen és megnyugtatóan” rendezte a gyámhivatal annak a most három hónapos kisfiúnak a sorsát, akit még novemberben hagytak a kecskeméti kórház csecsemőmentő inkubátorában.

Egy újszülött kisfiút hagytak november 7-én hajnalban a kecskeméti kórház Nyíri úti telephelyén, a főbejárat mellett található csecsemőmentő inkubátorban. Az egészséges kisfiú súlya 3400 gramm volt, a kórházban a Gábor keresztnevet kapta. Az anya szépen ellátta (kezelte a köldökét is), megetette, gondosan felöltöztette, és takaróba csavarta valószínűleg csak pár órával korábban született gyermekét, mielőtt elbúcsúzott volna tőle a babamentő inkubátornál. A kisfiún nem volt semmilyen külsérelmi nyom.

A gyámhivatal intézkedett a gyermek örökbe adása érdekében.

A jogszabály szerint nincs szükség az örökbefogadáshoz a szülő hozzájárulására, ha gyermekét babamentő inkubátorban hagyja, és hat héten belül nem jelentkezik a csecsemőért. A baon.hu úgy tudja, a kisfiúért nem mentek-telefonáltak a szülei, és gyorsan találtak is számára örökbefogadókat, akik még decemberben hazavihették őt.

"A csecsemő sorsát a gyámhivatal a gyermek érdekét szolgáló döntésével véglegesen és megnyugtatóan rendezte"

– válaszolta a kormányhivatal, azzal kiegészítve, hogy a kisfiúról további információt nem áll módjukban szolgáltatni.

A babamentő inkubátorában 2016 februárjában egy egészséges kislányt hagytak. A 3160 grammos, ötven centiméter hosszú csecsemőt a kórházban Ignácz Brigittának keresztelték el, őt végül örökbe fogadták. Előtte 2012 januárjában történt szintén hasonló eset, egy koraszülött, 1300 grammos kisfiúra erősen kihűlt, életveszélyes állapotban találtak az intézmény munkatársai. A Szőke Attila névre keresztelt kisfiúért később jelentkeztek a szülei.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×