eur:
394.01
usd:
365.68
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Tarlós István főpolgármester beszél, mielőtt Kürti Gáborral, a Magyar Kerékpárosklub elnökével  együttműködési megállapodást írt alá a Városházán 2018. október 17-én.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Tarlós István elmondta, mit gondol az ellenzéki előválasztásról

Szerény érdeklődésű "házi mérkőzésnek" nevezte az MSZP, a Demokratikus Koalíció, a Párbeszéd és a Magyar Szolidaritás Mozgalom fővárosi előválasztásának vasárnap zárult első fordulóját a főpolgármester.

A főpolgármester hétfőn az MTI megkeresésére reagált az előválasztásra, amelyet Karácsony Gergely, a Párbeszéd főpolgármester-jelöltje nyert meg.

Tarlós István szerint

"az történt, hogy lejátszottak az MSZP-ben és két kis pártban egy házi mérkőzést. A nézőszám a számokat tekintve szerény volt, a budapesti választók 2,4 százaléka járult az urnákhoz".

Annyi biztos - mondta Tarlós István -, hogy Horváth Csaba kiesett, és az egyik kihívója bizonyosan Karácsony Gergely lesz. A főpolgármester szerint nyilvánvaló, hogy

"Horváth Csabán keresztül már nem először, ismét az MSZP-t alázták meg".

Hogy az őszi választáson vagy akár már júniusban mi lesz, annak megítéléséhez még túl keveset tudunk - jegyezte meg a harmadik ciklusára készülő főpolgármester.

Mint arról az Infostart is beszámolt, a baloldali előválasztáson mintegy 35 ezer érvényes szavazatot adtak le, és a Párbeszéd főpolgármester-jelöltje, Karácsony Gergely óriási fölénnyel, a voksok csaknem 81 százalékával nyert.

Az ellenzéki előválasztás első szakaszában elinduló két főpolgármester-jelölt, a szocialista Horváth Csaba és a zuglói polgármester, Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke az InfoRádió Aréna című műsorában vitázott először a nyilvánosság előtt.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×