eur:
392.76
usd:
366.11
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
A baloldali pártok, az MSZP, a Demokratikus Koalíció (DK), a Párbeszéd és a Szolidaritás fővárosi előválasztásának győztese, Karácsony Gergely, a Párbeszéd főpolgármester-jelöltje (b) és Horváth Csaba, az MSZP főpolgármester-jelöltje (j) a Villányi úti Konferenciaközpontban tartott sajtótájékoztatón 2019. február 3-án. Karácsony Gergely 27 598, Horváth Csaba 6535 szavazatot kapott.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Karácsony Gergely nyerte a baloldali előválasztás első fordulóját

Közel 35 ezer érvényes szavazatot adtak le, Karácsony nagy többséggel nyert.

Karácsony Gergely, a Párbeszéd főpolgármester-jelöltje nyerte a baloldali pártok, az MSZP, a Demokratikus Koalíció (DK), a Párbeszéd és a Szolidaritás fővárosi előválasztását.

A pártok által felkért választási szakértő, Szigeti Péter, az Országos Választási Bizottság volt elnöke vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón jelentette be: az előválasztáson 34 214-en szavaztak, 81 érvénytelen szavazat volt, így az érvényes szavazatok száma 34 133.

Karácsony Gergely 27 598, Horváth Csaba, az MSZP főpolgármester-jelöltje 6535 szavazatot kapott - közölte Szigeti Péter.

Őrsi Gergely, az előválasztási bizottság tagja, a fővárosi MSZP alelnöke elmondta, a hétfőtől vasárnapig tartó előválasztás rendben és tiszta körülmények között zajlott. Visszaélések gyanúját felvető jelenségeket és az informatikai rendszer manipulálását célzó kísérleteket nem tapasztaltak - tette hozzá.

Horváth Csaba támogatásáról biztosította győztes ellenfelét, kijelentve, hogy mindketten Budapest felszabadítására tettek ígéretet.

Karácsony Gergely, aki Zugló polgármestere is, úgy vélekedett, "ennek a napnak nincsen vesztese, csak a Fidesz". Történelmi győzelmet aratott Budapest a Fidesz megosztó politikájával szemben - fogalmazott. Arról beszélt, az a cél, hogy 2019 októberére Budapest végre a budapestieké legyen "a Fidesz helytartóival szemben".

"Ez a nap egy történelmi nap, egy új ellenzéki politika kialakításának napja. Egy olyan nap, amikor az állampolgárokkal közösen létrehozzuk az ellenzéki egységet a Fidesz politikájával szemben" - mondta Karácsony, aki szerint a budapestiek nem pártokban, hanem közös célokban gondolkodnak. Ezért arra akar koncentrálni, hogy ne az ellenzék jelöltjét, hanem Budapest jelöltjét találják meg.

Addig folytatják a kampányt, míg "el nem érik, hogy egy közös jelöltje legyen az ellenzéknek a Fidesz ellen, illetve amíg ki nem alakítják azt a programot, ami valóban a budapestiek akaratát jelenti" - jelentette ki.

A baloldali főpolgármesteri előválasztásra leadott szavazatokat számlálják (Forrás: Facebook/MSZP)
A baloldali főpolgármesteri előválasztásra leadott szavazatokat számlálják (Forrás: Facebook/MSZP)

Karácsony Gergely, Molnár Zsolt és Puzsér Róbert korábban egy szándéknyilatkozatban rögzítették, hogy két fordulóban döntenek arról, ki lesz a közös főpolgármester-jelölt. Az első körben a "régi baloldal" politikusai léptek pástra, a győztes ellenfele Puzsér Róbert humorista lesz a második fordulóban, júniusban.

Címlapról ajánljuk
Videó a Hamász túszairól: valóság vagy propaganda?

Videó a Hamász túszairól: valóság vagy propaganda?

A Hamász által elrabolt izraeliek körülbelül fele már meghalt Gázában. Ezt állította egy izraeli-amerikai túsz, akinek videóját szerdán tette közzé a Hamász. A felvételt propagandának minősítették – mivel azt Izraelnek a Rafah gázai város ellen készülő támadása előtt adták ki.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Nagyon bántják az amerikai tőzsdéket

Nagyon bántják az amerikai tőzsdéket

Lefordultak az irányadó európai tőzsdék a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák közlését követően. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×