INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 15. szombat
Mária

karácsony gergely

párbeszéd

előválasztás

Karácsony Gergely, a Párbeszéd főpolgármester-jelöltje beszédet mond programbemutató rendezvényén a budapesti Flamenco szállóban 2019. január 26-án.

Ellenzéki előválasztás: a jövő szövetségéről és 10 ezer szavazóról beszéltek a jelöltek

Hétfőn megkezdődött az ellenzéki pártok főpolgármester-jelölti előválasztása. Karácsony Gergely, a Párbeszéd jelöltje az InfoRádiónak elmondta, bízik benne, hogy több tízezren is részt vesznek a folyamat első szakaszában. Az MSZP azt ígéri, a jövő héttől közösen kampányolnak majd a Párbeszéddel, bármi is az eredmény.

"Az előválasztás arról szól, hogy a pártok átengedik a jelölés jogát a demokrácia főszereplőinek, a választópolgároknak" - mondta el az InfoRádiónak az előválasztás első lényegi szakaszának nyitónapján Karácsony Gergely, a Párbeszéd főpolgármester-jelöltje. Szerinte ahhoz szükséges az előválasztás, hogy érdemi legitimitású és elfogadottságú jelöltek szálljanak harcba a főpolgármesteri címért.

Szerinte

"történelmi lépést tett az ellenzék" hétfőn, amikor elindították Magyarország történetének első előválasztását, büszke erre és arra is, hogy ő lehet az egyik jelölt.

Buzdítja a választópolgárokat, hogy ezen a héten az egyik budapesti köztéri sátornál vagy baloldai ellenzéki pártirodán adja le a voksát a szimpatikusabb jelölt javára.

Mint beszámolt róla,

a Nyugati téren, ahol hétfő délelőtt ő volt, sorban álltak a szavazásért.

"Azt látom, azt hallom, hogy a város számos pontján szavaznak, csináljunk egy olyan új kultúrát, ahol egy természetes dolog, hogy a választópolgárok véleményét kikérjük" - húzta alá Karácsony Gergely.

Budapesten mintegy 10 ezer ember részvétele szerinte biztosan várható, ezzel elégedett is lenne.

A nyilvánosságban megjelent, hogy Karácsonyt támogatja Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon volt miniszterelnök is. Ezt kommentálva elmondta, büszke a változást akaró budapesti emberek támogatására, köztük Bálint gazdáéra és Hajós Andráséra is.

Karácsony Gergely a lakhatás és a közlekedés ügyében lépne előre Budapesten, és egy "zöld" programban egyesítené terveit.

"A jövő szövetségét kötjük meg"

Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke az InfoRádióval közölte, vasárnap délután kihirdeti az előválasztási bizottság, hogy

Horváth Csaba, a szocialisták jelöltje és Karácsony Gergely közül melyikük lesz Tarlós István kihívója, illetve Budapest következő főpolgármestere.

"Természetes, hogy jelenleg verseny van, azonban Horváth Csaba és Karácsony Gergely vasárnaptól a jövő szövetségét fogják megkötni, más pártokkal, civilekkel és a választókkal együtt. A 2022 felé vezető út legfontosabb pillanata a jövő őszi önkormányzati választás, és azon belül is a budapesti főpolgármester-választás" - értékelt Molnár, aki bejelentette azt is, a győztes mögött közösen kampányolnak majd a baloldali indulók.

A mostani versenytársak vasárnap délutántól a jövő szövetségét fogják megkötni - mondta Molnár Zsolt Hozzátette: az előválasztási vitában kulturált, értékalapú vita volt a két jelölt között.

Molnár szerint mindkét jelölt alkalmas városvezetőnek, amit már bizonyítottak is, de ő ezen a héten még mindenkit Horváth támogatására buzdít.

A két jelölt január 18-án az InfoRádió Aréna című műsorának vendége volt.

Nyitókép: Mónus Márton

Kapcsolódó hang

Előválasztás - Párbeszéd, Karácsony Gergely
 
Előválasztás - MSZP, Molnár Zsolt
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018