eur:
390.76
usd:
368.63
bux:
55204.9
2023. szeptember 25. hétfő Eufrozina, Kende
Horváth Csaba, az MSZP (j) és Karácsony Gergely, a Párbeszéd jelöltje a baloldali főpolgármester-jelölti előválasztás keretében tartott vitán a budapesti Danubius Hotel Flamencóban 2019. január 20-án.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Ellenzéki előválasztás: mindkét jelölt megkapta a kellő számú ajánlást

Lezárult az ellenzéki főpolgármester-jelölti előválasztás első fordulójának ajánlóív-gyűjtési időszaka, Horváth Csaba, az MSZP és Karácsony Gergely, a Párbeszéd jelöltje is megkapta a kellő mennyiségű ajánlást - mondta az InfoRádiónak Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd országgyűlési képviselője, az előválasztási bizottság tagja. A választók hétfőtől vasárnapig budapesti köztéri sátrakban és irodákban, illetve online szavazhatnak a jelöltek egyikére.

Mindkét jelöltnek - Horváth Csaba (MSZP), Karácsony Gergely (Párbeszéd) - összegyűlt a szükséges ajánlása, így kétszereplős lesz az ellenzéki főpolgármesteri előválasztás a héten - derült ki Kocsis-Cake Olivio szavaiból. A Párbeszéd politikusa elmondta, a 2000-2000 aláírást szúrópróbaszerűen ellenőrizték. Az ő jelöltjük mögé 5300-5400 támogató állt szignójával.

A szavazás hétfőn indul, január 28. és február 3. között lehet leadni a voksokat.

"Budapest több pontján, köztéri stárakban lehet majd szavazni, de az MSZP, a Párbeszéd, a Szolidaritás és a DK irodáiban is"

- tette hozzá. A helyek listáját az elovalasztas2019.hu oldalon lehet megtalálni.

Ami már biztos, hogy lesz nyitva sátor reggel 9-től este 7 óráig a Széll Kálmán téren, a Blaha Lujza téren, a Nyugati téren, a Móricz Zsigmond körtéren, illetve a Határ úton is.

Aki az ajánlás időszakában regisztrált, online is szavazhat; az érintettek kapnak egy kódot, ennek segítségével tudnak voksolni.

Eredmény vasárnap estére várható, 18-19 óra felé.

Hogy mikor lesz az előválasztás második fordulója, arról amiatt nem tudni, hogy az eddig ismertek mellett további jelöltek merültek fel. Korábban, a baloldali pártok és Puzsér Róbert független jelölt közötti egyezség szerint szellemében arról volt szó, hogy ennek júniusig meg kell történnie.

Horváth Csaba és Karácsony Gergely először az InfoRádió Aréna című műsorában vitázott egymással:

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
Heves harcok a frontvonalakon, megérkeztek Ukrajnába az Abrams tankok - Háborús híreink hétfőn

Heves harcok a frontvonalakon, megérkeztek Ukrajnába az Abrams tankok - Háborús híreink hétfőn

Legalább hatan megsérültek, miután a helyi hatóságok korábbi közlései szerint vasárnap délután az orosz erők tüzérségi támadást hajtottak végre Herszon ellen, ezt követően pedig két orosz bomba is eltalálta a várost. Egy ukrán drón célzott támadással eltalálta az oroszországi Kurszk központjában az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) épületét. Lengyelország jól tette, hogy nemzeti hatáskörben meghosszabbította az ukrán gabonafélék behozatali tilalmát – jelentette ki Andrzej Duda lengyel elnök vasárnap, a lengyel közszolgálati televízió első csatornájának (TVP1) adott nyilatkozatában. Ugyanakkor leszögezte: növelni kell az ukrán gabona tranzitját. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök lengyelországi látogatása során két lengyel önkéntesnek állami kitüntetést adott át, de nem találkozott hivatalos személyekkel. A két ország közötti kapcsolatok a gabonaimport miatt feszültté váltak, miután Lengyelország a közelmúltban meghosszabbította az ukrán gabonaimport tilalmát. Megérkeztek az első amerikai Abrams-tankok Ukrajnába. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×