eur:
395.1
usd:
366.11
bux:
65120.83
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Horváth Csaba, az MSZP (j) és Karácsony Gergely, a Párbeszéd jelöltje a baloldali főpolgármester-jelölti előválasztás keretében tartott vitán a budapesti Danubius Hotel Flamencóban 2019. január 20-án.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Ellenzéki előválasztás: mindkét jelölt megkapta a kellő számú ajánlást

Lezárult az ellenzéki főpolgármester-jelölti előválasztás első fordulójának ajánlóív-gyűjtési időszaka, Horváth Csaba, az MSZP és Karácsony Gergely, a Párbeszéd jelöltje is megkapta a kellő mennyiségű ajánlást - mondta az InfoRádiónak Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd országgyűlési képviselője, az előválasztási bizottság tagja. A választók hétfőtől vasárnapig budapesti köztéri sátrakban és irodákban, illetve online szavazhatnak a jelöltek egyikére.

Mindkét jelöltnek - Horváth Csaba (MSZP), Karácsony Gergely (Párbeszéd) - összegyűlt a szükséges ajánlása, így kétszereplős lesz az ellenzéki főpolgármesteri előválasztás a héten - derült ki Kocsis-Cake Olivio szavaiból. A Párbeszéd politikusa elmondta, a 2000-2000 aláírást szúrópróbaszerűen ellenőrizték. Az ő jelöltjük mögé 5300-5400 támogató állt szignójával.

A szavazás hétfőn indul, január 28. és február 3. között lehet leadni a voksokat.

"Budapest több pontján, köztéri stárakban lehet majd szavazni, de az MSZP, a Párbeszéd, a Szolidaritás és a DK irodáiban is"

- tette hozzá. A helyek listáját az elovalasztas2019.hu oldalon lehet megtalálni.

Ami már biztos, hogy lesz nyitva sátor reggel 9-től este 7 óráig a Széll Kálmán téren, a Blaha Lujza téren, a Nyugati téren, a Móricz Zsigmond körtéren, illetve a Határ úton is.

Aki az ajánlás időszakában regisztrált, online is szavazhat; az érintettek kapnak egy kódot, ennek segítségével tudnak voksolni.

Eredmény vasárnap estére várható, 18-19 óra felé.

Hogy mikor lesz az előválasztás második fordulója, arról amiatt nem tudni, hogy az eddig ismertek mellett további jelöltek merültek fel. Korábban, a baloldali pártok és Puzsér Róbert független jelölt közötti egyezség szerint szellemében arról volt szó, hogy ennek júniusig meg kell történnie.

Horváth Csaba és Karácsony Gergely először az InfoRádió Aréna című műsorában vitázott egymással:

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 07:57
×
×
×
×