eur:
394.71
usd:
369.8
bux:
65522.79
2024. április 23. kedd Béla

Örülhetnek az autósok – megszűnik egy fontos csomópont terhelése

A beruházó NIF Zrt. kihirdette a Pest megyei Szigethalom határában létrejövő különszintű közlekedési csomópont tervezői közbeszerzését. A felüljáró a tervek szerint a Mű út és a ráckevei HÉV-vonal kereszteződésében épülhet meg a Szigetszentmiklós-Gyártelep HÉV-megállónál, ahol jelenleg sorompó működik.

Három település autósainak javul jelentősen a helyzete, ha megszűnnek a gyakori sorompók a Szigetszentmiklós déli határában fekvő HÉV-megállónál, jelenleg a területre ugyanis jelentős forgalmi terhelés nehezedik – írja a Magyar Építők.

A Szigethalomra, Szigetszentmiklósra, Tökölre vagy az M0-s felé igyekvő autók emiatt állandóan feltorlódnak a sorompónál, amit a HÉV közlekedése miatt negyedóránként pár percre le kell zárni a Mű úton.

A közbeszerzés nyertesének ennek megfelelően a szigethalmi Mű út (51104-es út) és a ráckevei H6-os HÉV kereszteződésében egy külön szintű átvezetést kell előkészíteni, az alul- vagy felüljáró engedélyezési és kiviteli terveinek elkészítésével.

Az ajánlattevőnek ugyanakkor egy további feladata is lesz. Egy döntéselőkészítő tanulmányt kell készítenie az 5101, 5102, 51101 jelű utak kapacitáshiányos csomópontjaira vonatkozóan, valamint a beazonosított csomópontokra tanulmánytervet kell összeállítania.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Fordulat a tőzsdéken, folytatódik a felpattanás

Fordulat a tőzsdéken, folytatódik a felpattanás

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap is úgy tűnik, hogy kitart, hiszen Ázsiában is nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni. Közben felpörögnek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tart, és a nap folyamán sorban fognak érkezni a BMI adatok Európában és az Egyesült Államokból; a tengerentúl ma olyan nagyvállalatok jelentenek, mint a Tesla, a PepsiCo, vagy a Philip Morris.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×