INFORÁDIÓ
2023. február 6. hétfő
Dóra, Dorottya

horgászkártya

adóigazolvány

engedély

Az őszutó szokatlanul meleg időjárásában férfiak horgásznak csónakból Tiszalök térségében, a Tiszán. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor  *************************** Kedves Felhasználó!

Nagy változások várnak a horgászokra

Infostart / InfoRádió - Déri Ágota

Csak adóigazolvánnyal váltható ki a jövő évtől bevezetendő horgászkártya. Az átalakítások célja, hogy csökkenjen az engedély kiváltásához szükséges papírmunka - mondta az InfoRádiónak a Magyar Országos Horgász Szövetség elnökhelyettese.

Dérer István megerősítette, hogy a 2019. január 1-jétől vezetik be a Magyar Horgászkártyát, amely a régi horgászigazolványt váltja ki. Mint mondta, mindenki, akinek jövő évre horgászjegyet kell váltania, regisztráción vesz részt, közülük azok lesznek jogosultak a dokumentumra, akik egyesületi tagok vagy saját elhatározásukból szeretnének kártyát.

Előfeltétel – a regisztráció mellett – a megfelelő dokumentumok bemutatása és az adatok hiteles rögzítése.

Ez teszi lehetővé egy valóban közhiteles horgászadatbázis létrejöttét.

A kártya érvényességi ideje öt év lesz, ez után kell majd megújítani. Dérer István azt is elmondta, a horgásszá válás során meg kell szerezni az alapszintű tudást, majd 10 éves kortól lehet vizsgát tenni. A helyi horgászklubba belépve megismerhetők az adott vízfelületre vonatkozó szabályok, szokások. A tevékenység jogszerű végzéséhez szükség van még horgászjegyre, az ahhoz mellékelt, fogási adatok rögzítésére szolgáló naplóra, illetve területi jegyre.

Ha ezek az okmányok megvannak, „akkor újra arról szól ez a hobbi, amiről kellene szólnia, hogy a természerben mindenki jól érezze magát” - mondta a Magyar Országos Horgász Szövetség elnökhelyettese.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi/Oláh Tibor

Kapcsolódó hang

Dérer István
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018