INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 5. szerda
Krisztina

tisztifőorvos

kovács attila

kásler miklós

Felmentették az országos tisztifőorvost, már meg is van az utódja

Infostart

Az Emberi Erőforrások Minisztériumából megerősítették az InfoRádiónak, hogy távozik Kovács Attila.

Az emberi erőforrások minisztere 2018. november 21-i hatállyal visszavonta Dr. Kovács Attila ideiglenes megbízását az országos tisztifőorvosi feladat ellátására vonatkozóan, és a működési rend szerinti helyettes tisztifőorvost, Dr. Szabó Enikőt bízta meg az átmeneti feladatok ellátására - közölte a tárca. Arról nem adtak információt, hogy mi állhat a döntés hátterében.

Kásler Miklós miniszter hivatalba lépése után belekezdett a tárca átalakításába, és ennek részeként megszüntette az Országos Tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes-államtitkári posztot. Az új struktúra része ugyanis, hogy ismét önálló háttérintézménnyé vált az Országos Tisztifőorvosi Hivatal, ennek élére a miniszter jelölése nyomán került Kovács Attila, az ÁNTSZ egykori népegészségügyi programokért felelős helyettes vezetője.

Kásler Miklós korábban az InfoRádióban arról is beszélt, hogy megalakul az új Nemzeti Népegészségügyi Központ, amely az Országos Közegészségügyi Intézet utódja lesz. Az új népegészségügyi csúcsintézmény kibővített feladatkörrel működik majd az országos tisztifőorvos vezetésével - mondta akkor a tárcavezető.

Kovács Attila feladatai közé tartotott többek között az új, uniós támogatásból finanszírozott vastagbélrák-szűrési program őszre tervezett elindításának irányítása is.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018