eur:
393.66
usd:
364.47
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay

Teljesen új bértábla jöhet a rendőrségnél

Egyelőre mindegyik parlamenti párt támogatni látszik a november 20-a előtt benyújtható belügyi törvénycsomagot, amely szerint teljesítményértékelést is bevezetnének az egyenruhásoknál.

Jövő februártól átlagosan 20 százalékos illetményemelést kaphatnak a rendőrök, a túlórapénz megmaradna, de több pótlékot megszüntetne egy belügyi törvénycsomag, amelyet az egyik szakszervezet szerint november 20-ig benyújthat a Belügyminisztérium a parlamentnek - írja a Napi.hu.

A Belügyminisztériumban elkészült egy jogszabálytervezet, amely a rendvédelmi igazgatási szolgálati viszonyba kerülők számára új bértáblát és előmeneteli rendszert alakít ki. A jövő évi emelés után 2020. január 1-jétől átlagosan további 10 százalékos illetménynövekedés is jöhetne. A bértábla 205 ezer forintról indul - olvasható a Független Rendőr Szakszervezet (FRSZ) honlapján.

A nem publikus törvénytervezet tartalmával azonos irányú nyilatkozatot tett néhány hete Kontrát Károly, a belügyi tárca államtitkára, aki jelezte

egy bizonyos béremelési csomag

készítését.

Az FRSZ azt is tudni véli, hogy jogszabály még idén átmehet az Országgyűlésen.

Pongó Géza érdek-képviseleti főtitkára szerint

a béremeléssel párhuzamba állított jogkorlátozások viszont aránytalanok és eltúlzottak,

általánossá tennék ugyanis minden rendvédelmisnél, hogy más kereső tevékenységet csak engedéllyel végezhetnek, illetve ellenőrizhetővé válhatna a kifogástalan életvitel ellenőrizhetősége, egyes munkakörökben a nemzetbiztonsági ellenőrzés és a vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettség is; a teljesítményértékelés bevezetésével pedig fizetéscsökkenés is lehetővé válna.

A lap úgy tudja, a törvényjavaslatot egyelőre valamennyi parlamenti párt támogatja.

A szakszervezet honlapján megjelent információkra a Belügyminisztérium egyelőre nem reagált.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×