eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A hazai épületek 70 százaléka felújításra szorul – lapszemle

A Magyar Idők szerint átrendeződőben van a hazai szarvasmarha-kivitel. A Népszava a önkormányzati előválasztásról közöl cikket. Holografikus 3D-s szemüveggel növelné szolgáltatásainak hatékonyságát a magyarországi Leadec Kft. – írja a Világgazdaság. Biztonságosabbá, de a tulajdonosok számára kevésbé vonzóvá vált a világ bankrendszere – állítja a Portfolio. A Pénzcentrum cikke szerint a hazai épületállományok közel 70 százaléka felújításra szorul. Nagyfokú munkaerő- és kapacitáshiány jellemzi az energiahatékonysági szektort – áll a Magyar Időkben.

A Magyar Idők szerint átrendeződőben van a hazai szarvasmarha-kivitel. Bár domináns szerep jut a török piacnak, de a hazai állattartók egyre több jószágot adnak el a volt jugoszláv, tenyészállatot pedig a hajdani szovjet tagállamokban.

A Népszava azt írja, hogy bár az MSZP előválasztással döntene a közös főpolgármesterjelölt személyéről, a Demokratikus Koalíció még nem szánta el magát erre. A lap idézi a párt frakcióvezető-helyettesét, Arató Gergelyt, aki szerint pártja minden megoldásra nyitott, amely elvezet ahhoz, hogy Tarlós Istvánnak végül egy esélyes kihívója legyen.

A Világgazdaság arról ír, hogy holografikus 3D-s szemüveggel növelné szolgáltatásainak hatékonyságát a magyarországi Leadec Kft. A lapnak erről erről a nemzetközi cég magyar leányának ügyvezető igazgatója beszélt. Dákai Ferenc elmondta: az autóipari műszaki szolgáltatásokban világszerte meghatározó német multi számára az idén nyáron bejelentett debreceni autóipari beruházás a növekedés további lehetőségeit teremti meg.

A Portfolio arról ír, hogy biztonságosabbá, de a tulajdonosok számára kevésbé vonzóvá vált a világ bankrendszere az elmúlt 10 évben. A cikk szerint a tavalyi évet átlagosan 9,0 százalékos tőkearányos megtérüléssel zárták a bankok, ezzel már hat éve nem sikerül kitörnie a szektornak a 8-10 százalékos sávból.

Egyes felmérések szerint a hazai épületállományok közel 70 százaléka felújításra szorul – írja a Pénzcentrum. A lap hozzáteszi, hogy ezeknek további 10 százalékuk pedig életveszélyes, ezért bontásra várnak.

A Magyar Idők azt írja, hogy nagyfokú munkaerő- és kapacitáshiány jellemzi az energiahatékonysági szektor vállalkozásait, ugyanakkor ezzel együtt is pozitívan ítélik meg helyzetüket. A lap hozzáteszi, hogy az új energetikai követelmények lendítenek az üzleten, érezhetően növelik az energiahatékonyabb termékek iránti igényt, viszont az ágazat hoszszú távú ösztönző stratégiát várna a kiszámíthatóság érdekében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×