eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

A hazai épületek 70 százaléka felújításra szorul – lapszemle

A Magyar Idők szerint átrendeződőben van a hazai szarvasmarha-kivitel. A Népszava a önkormányzati előválasztásról közöl cikket. Holografikus 3D-s szemüveggel növelné szolgáltatásainak hatékonyságát a magyarországi Leadec Kft. – írja a Világgazdaság. Biztonságosabbá, de a tulajdonosok számára kevésbé vonzóvá vált a világ bankrendszere – állítja a Portfolio. A Pénzcentrum cikke szerint a hazai épületállományok közel 70 százaléka felújításra szorul. Nagyfokú munkaerő- és kapacitáshiány jellemzi az energiahatékonysági szektort – áll a Magyar Időkben.

A Magyar Idők szerint átrendeződőben van a hazai szarvasmarha-kivitel. Bár domináns szerep jut a török piacnak, de a hazai állattartók egyre több jószágot adnak el a volt jugoszláv, tenyészállatot pedig a hajdani szovjet tagállamokban.

A Népszava azt írja, hogy bár az MSZP előválasztással döntene a közös főpolgármesterjelölt személyéről, a Demokratikus Koalíció még nem szánta el magát erre. A lap idézi a párt frakcióvezető-helyettesét, Arató Gergelyt, aki szerint pártja minden megoldásra nyitott, amely elvezet ahhoz, hogy Tarlós Istvánnak végül egy esélyes kihívója legyen.

A Világgazdaság arról ír, hogy holografikus 3D-s szemüveggel növelné szolgáltatásainak hatékonyságát a magyarországi Leadec Kft. A lapnak erről erről a nemzetközi cég magyar leányának ügyvezető igazgatója beszélt. Dákai Ferenc elmondta: az autóipari műszaki szolgáltatásokban világszerte meghatározó német multi számára az idén nyáron bejelentett debreceni autóipari beruházás a növekedés további lehetőségeit teremti meg.

A Portfolio arról ír, hogy biztonságosabbá, de a tulajdonosok számára kevésbé vonzóvá vált a világ bankrendszere az elmúlt 10 évben. A cikk szerint a tavalyi évet átlagosan 9,0 százalékos tőkearányos megtérüléssel zárták a bankok, ezzel már hat éve nem sikerül kitörnie a szektornak a 8-10 százalékos sávból.

Egyes felmérések szerint a hazai épületállományok közel 70 százaléka felújításra szorul – írja a Pénzcentrum. A lap hozzáteszi, hogy ezeknek további 10 százalékuk pedig életveszélyes, ezért bontásra várnak.

A Magyar Idők azt írja, hogy nagyfokú munkaerő- és kapacitáshiány jellemzi az energiahatékonysági szektor vállalkozásait, ugyanakkor ezzel együtt is pozitívan ítélik meg helyzetüket. A lap hozzáteszi, hogy az új energetikai követelmények lendítenek az üzleten, érezhetően növelik az energiahatékonyabb termékek iránti igényt, viszont az ágazat hoszszú távú ösztönző stratégiát várna a kiszámíthatóság érdekében.

Címlapról ajánljuk
Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×