eur:
393.82
usd:
368.36
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Pixabay

Itt vannak az új nemzeti konzultáció kérdései

A kormány nemzeti konzultációt indít, amellyel ismét véleményt mondhatnak a magyar emberek a kormány által kijelölt 10 kérdésekben.

- Európa nincsen könnyű helyzetben, mert egyetlen országban sem elegendő megszülető gyermek ahhoz, hogy a népességüket fent tudják tartani. Mondhatjuk azt is, hogy Európa az üres bölcsők kontinense, nincs elég gyermek. Hiába a jelentős népvándorlás Európa felé, Magyarország a belső erőforrásaira szeretne támaszkodni, mi a magyar gyermekekben látjuk a jövőt – jelentette ki a Magyar Idők tudósítása szerint Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család és ifjúságügyért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, a nemzeti konzultáció kérdéseinek bemutatásakor.

A támogatási célokra vonatkozó kérdéseken kívül rákérdeznek arra is, hogy kapjanak-e kétharmados védelmet a családi támogatásokkal kapcsolatos törvények, valamint hogy "Egyetért-e Ön azzal az alapelvvel, miszerint a gyermeknek joga van anyához és apához?"

Felvetik emellett a valódi főállású anyaság intézményének a bevezetését a legalább négy gyermeket nevelő anyák esetében. A fiatalok támogatásával kapcsolatos kérdés felvezető szövegében pedig az áll, hogy a fiatalokat "akár 5-10 millió forintos kamatmentes életkezdési kölcsönnel kell segíteni abban, hogy ha szeretnének, akkor korábban is vállalhassanak gyermeket".

A kérdőíven többek között ezek a kérdések szerepelnek:

"Egyetért-e Ön azzal, hogy a népességfogyást nem bevándorlással, hanem a családok erőteljesebb támogatásával kell orvosolni?"

"Egyetért-e Ön azzal, hogy az új családtámogatási programokat a továbbiakban is munkavégzéshez kell kötni?"

"Egyetért-e Ön azzal, hogy a fiatal házaspároknak támogatást kell adni az önálló életkezdéshez?"

"Egyetért-e Ön azzal, hogy több gyermek vállalása esetén több támogatást kell adni?" "Egyetért-e Ön azzal, hogy a legalább három gyermeket vállaló édesanyáknak kiemelt támogatást kell adni?"

"Támogatja-e Ön azt, hogy az állam ismerje el a valódi főállású anyaság intézményét?"

"Egyetért-e Ön azzal, hogy a kormány támogassa a gyermeküket nevelő nők munkavállalását?"

"Egyetért-e Ön azzal, hogy a beteg gyermeküket otthon ápoló családtagok nagyobb támogatást kapjanak?"

"Egyetért-e Ön azzal, hogy gyermekeink szellemi, lelki és fizikai fejlődése olyan érték, amelyet a magyar államnak is védenie kell?"

"Egyetért-e Ön azzal az alapelvvel, miszerint a gyermeknek joga van anyához és apához?"

"Egyetért-e Ön azzal, hogy a gyermeket nevelő családoknak járó költségvetési támogatások kétharmados védelmet kapjanak?"

Tudnivalók

  • A családvédelmi nemzeti konzultáció papíralapú, illetve internetes kérdőíveinek visszaküldési és kitöltési határideje december 21. lesz.
  • A sorban nyolcadik nemzeti konzultáció pontos kérdéssorát már a hét elején elkezdik postázni.
  • A Magyar Postának négy hét alatt mintegy nyolcmillió küldeményt kell eljuttatnia a címzettekhez.
KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×