eur:
394.25
usd:
369.7
bux:
65209.95
2024. április 19. péntek Emma
A sínek beszabályozásán dolgoznak a munkások a kihúzóalagút végén a 3-as metróvonal felújítás alatt lévő Újpest-központ megállóhelyénél 2018. március 27-én. A tavaly év végén kezdődött felújítási munkálatok során megújulnak a 3-as metróvonal északi szakaszán az Újpest-központ, az Újpest-városkapu, a Gyöngyösi utca, a Forgách utca, az Árpád híd és a Dózsa György út metróállomások és az alagútszakaszok. A tervek szerint a munkálatok egy évig tartanak.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Megszólalt a BKV a 3-as metró csúszó felújítása ügyében

Új, előre nem látott nehézségekről adott számot a BKV a 3-as metró felújításának csúszásával kapcsolatban: december helyett csak tavasszal tudják átadni a felújított északi szakaszt.

A következő, a munkálatok megkezdéskor részben nem ismert, illetve még nem fennálló tényezők vezettek a felújítás elhúzódásához a BKV közleménye szerint:

Váratlan bontási munkák: A bontási munkálatok során előre nem várt műszaki, építési teendők kerültek az elvégzendő feladatok közé.

Független tanúsító alkalmazása: A szerződéskötések után történt jogszabályváltozás miatt az elkészült rendszerek megfelelőségének értékelését, a használatbavételi engedélykérelmek beadása előtt, független tanúsító bevonásával el kell végeztetni.

A szellőzőrendszer próbaüzeme: Már a kivitelezési szerződéskötés után, a munkálatok megkezdése után kiadott építési engedélyeiben a vasúti hatóság a felújítás alatt lévő hat állomás főszellőzési rendszerére 60 napos eredményes próbaüzem lefolytatását írta elő.

Szakemberhiány: A kivitelezők az egész magyar munkaerőpiacra jellemző szakember és munkaerőhiánnyal küzdenek.

Szerződésmódosítás jöhet

A BKV közölte azt is, hogy a munkálatok minél gyorsabb lezárása érdekében tárgyalnak a vasúti hatósággal. A gazdasági jellegű kérdések tisztázására a BKV Zrt. és a kivitelező vállalatok közötti szerződésmódosítás folyamatban van.

A BKV Zrt. felszólította a Kivitelezőt a szerződésben rögzített határidők betartására és tájékoztatta arról, hogy azok elmulasztása esetén élni fog a kötbér igényével.

A BKV Zrt. mint felelős szolgáltató természetesen sajnálja a felújítási munkálatok csúszását, és az utazóközönség valamint a budapesti lakosság türelmét kéri.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Kórházi razziákba kezd a Belügyminisztérium

Kórházi razziákba kezd a Belügyminisztérium

A magyar kórházakban a következő napoktól mobil ellenőri csoportok jelenhetnek meg, hogy ellenőrizzék, az orvosok és a szakdolgozók munkaidőben valóban jelen vannak-e az egészségügyi intézményekben. A revízió a betegekre is kiterjed, és azt vizsgálják, valóban „az állami finanszírozásnak megfelelően vannak-e az intézményekben elhelyezve”. Az ellenőrzés célja, hogy kiszűrjék azt, hogy az állami egészségügyi dolgozók munkaidőben a magánszektorban maszekolnak – számolt be a Válasz Online saját értesülései alapján.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 16:25
×
×
×
×