INFORÁDIÓ 
2019. december 5. csütörtök
Vilma

3-as metró

felújítás

bkk

A sínek beszabályozásán dolgoznak a munkások a kihúzóalagút végén a 3-as metróvonal felújítás alatt lévő Újpest-központ megállóhelyénél 2018. március 27-én. A tavaly év végén kezdődött felújítási munkálatok során megújulnak a 3-as metróvonal északi szakaszán az Újpest-központ, az Újpest-városkapu, a Gyöngyösi utca, a Forgách utca, az Árpád híd és a Dózsa György út metróállomások és az alagútszakaszok. A tervek szerint a munkálatok egy évig tartanak.

Megszólalt a BKV a 3-as metró csúszó felújítása ügyében

Infostart

Új, előre nem látott nehézségekről adott számot a BKV a 3-as metró felújításának csúszásával kapcsolatban: december helyett csak tavasszal tudják átadni a felújított északi szakaszt.

A következő, a munkálatok megkezdéskor részben nem ismert, illetve még nem fennálló tényezők vezettek a felújítás elhúzódásához a BKV közleménye szerint:

Váratlan bontási munkák: A bontási munkálatok során előre nem várt műszaki, építési teendők kerültek az elvégzendő feladatok közé.

Független tanúsító alkalmazása: A szerződéskötések után történt jogszabályváltozás miatt az elkészült rendszerek megfelelőségének értékelését, a használatbavételi engedélykérelmek beadása előtt, független tanúsító bevonásával el kell végeztetni.

A szellőzőrendszer próbaüzeme: Már a kivitelezési szerződéskötés után, a munkálatok megkezdése után kiadott építési engedélyeiben a vasúti hatóság a felújítás alatt lévő hat állomás főszellőzési rendszerére 60 napos eredményes próbaüzem lefolytatását írta elő.

Szakemberhiány: A kivitelezők az egész magyar munkaerőpiacra jellemző szakember és munkaerőhiánnyal küzdenek.

Szerződésmódosítás jöhet

A BKV közölte azt is, hogy a munkálatok minél gyorsabb lezárása érdekében tárgyalnak a vasúti hatósággal. A gazdasági jellegű kérdések tisztázására a BKV Zrt. és a kivitelező vállalatok közötti szerződésmódosítás folyamatban van.

A BKV Zrt. felszólította a Kivitelezőt a szerződésben rögzített határidők betartására és tájékoztatta arról, hogy azok elmulasztása esetén élni fog a kötbér igényével.

A BKV Zrt. mint felelős szolgáltató természetesen sajnálja a felújítási munkálatok csúszását, és az utazóközönség valamint a budapesti lakosság türelmét kéri.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018