eur:
393.17
usd:
367.48
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Gondok a végrehajtásoknál - lapszemle

A Világgazdaság szerint taroltak az ingatlanalapok az első három negyedévben. A Magyar Idők arról ír, nagy érdeklődés miatt még a pályázati határidő előtt leállhat az építőipari technológiai korszerűsítést támogató program.

A Világgazdaság szerint még mindig súlyos anomáliákat lehet tapasztalni a végrehajtások területén. A végrehajtókkal rendszeresen találkozó két tanácsadó arról beszélt a lapnak, hogy néhányuk elérhetetlen, jogszerűtlenül is levonatnak pénzeket az ügyfelektől, irreális a munkavégzésük díja, díjjegyékük és árverési oldaluk pedig átláthatatlan.

A Magyar Idők bírósági forrásokból úgy értesült, keresettel támadta meg az Altus Portfólió Kft. a Magyar Nemzeti Bank döntését, amely 15 millió forintos bírsággal sújtotta a Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára vezette társaságot. Információik szerint az Altus előzőleg befizette a bírságot, igaz, más választása nem is lehetett, hiszen ellenkező esetben inkasszóval hajtották volna be rajtuk az összeget.

A Népszava arról ír: rendkívüli tortúra vár arra, aki úgy gondolja, amatőr labdarúgócsapatot szeretne alapítani és elindítani a bajnokságban. Előbb kell igazolni, hogy van pálya, mint játékos. Csak cégbíróságon bejegyzett, adószámmal rendelkező egyesület szerepelhet az amatőr bajnokságban. A bejegyzéshez készíteni kell egy alapító okiratot és természetesen kell aláírási címpéldány, adószám, saját, az egyesület nevére nyitott bankszámla is.

A Magyar Idők úgy tudja, a nagy érdeklődés miatt még a pályázati határidő előtt leállhat az építőipari technológiai korszerűsítést támogató program. Az ágazati szakszövetség szerint az előző és a mostani újabb 8-8 milliárd forint támogatással 30-35 milliárd forintos hatékonyságnövelési beruházást tudnak megvalósítani a nyertesek. Az új pályázatnak már fontos feltétele a legális foglalkoztatás és az átlagon felüli bérezés.

A Világgazdaságban arról olvashatnak, hogy taroltak az ingatlanalapok az első három negyedévben, az első kilenc hónapban csaknem 280 milliárd forintnyi friss megtakarítást vonzottak. A Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetségének adatai alapján az ingatlanalapok vagyona szeptember végén már 1377 milliárd forint volt, és az állomány hamarosan átlépheti az 1400 milliárd forintot. Az ország négy legnagyobb befektetési alapjából most már három ingatlanalap.

A Portfolióból megtudhatják, újabb magyar startup jelenik meg a BÉT Xtend piacán. A digitális megoldásokra nagyban támaszkodó "Kajahu" éttermet működtető Cyberg Corp. (Cybergastro) részvényeit ma, azaz pénteken regisztrálja a BÉT a kis-és középvállalatokat célzó Xtend piacon. Új részvények kibocsátására nem kerül sor egyelőre - közölte a cég, amely épp most kezd egy ambiciózus nemzetközi terjeszkedésbe.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×