eur:
389.01
usd:
359.45
bux:
66263.18
2024. február 25. vasárnap Mátyás

Kinevezték az új egészségügyi államtitkárt

Horváth Ildikó tüdőgyógyászt, az Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet orvosigazgatóját nevezte ki egészségügyért felelős államtitkárnak az államfő.

A parlamentben kedden felolvasták Áder János átiratát, miszerint a köztársasági elnök a miniszterelnök javaslatára október 16-ától kinevezte Horváth Ildikót az Emmi államtitkárává. A Korányi-intézet orvos igazgatója volt a legesélyesebb a posztra - mondta korábban Kásler Miklós miniszter.

A korábbi államtitkár, Nagy Anikó október 2-án, október 12-i hatállyal mondott le, azzal az indokkal, hogy gyermekgyógyászként szeretne tovább tevékenykedni és eddigi tapasztalatával segíteni a kormánynak a demográfiai helyzet javítására irányuló törekvéseit. Hozzátette: szeretne visszatérni főigazgatóként a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetbe. Arról is beszélt, hogy büszke arra, amit négy hónap alatt elértek az államtitkárságon.

Október elején új helyettes államtitkárt nevezett ki Orbán Viktor, Fábián Károly került az Emberi Erőforrások Minisztériumába egészségügyi fejlesztésekért felelős helyettes államtitkárként.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.26. hétfő, 18:00
Csizmadia Ervin
a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×