eur:
392.75
usd:
366.12
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pexels

Különösen nehéz idén a Mindenszentek az autósoknak

A Fiumei út Népszínház utca és Orczy tér közötti szakaszán október középétől december közepéig villamospálya-felújítást végeznek.

Október közepétől lezárják a Blaha Lujza tér, a Keleti Pályaudvar és az Orczy tér közötti villamospályát, ugyanis a Fiumei úton a Népszínház utca és az Orczy tér között pályafelújítást végeznek – tájékoztatta az InfoRádiót a Közlekedő Tömeg Egyesület alelnöke. Kelemen Tamás szerint hatalmas tömeg várható azokban a napokban, ezért a pótlóbuszokon is nagy lesz a zsúfoltság.

Az egyesület elnöke szerint nagy szükség van a felújításra, hiszen elöregedtek a sínek, így is két évet csúszott a munka, hiszen a tervek és az anyagi forrás 2016 ősze óta rendelkezésre áll.

Bár az Új köztemetőnél járni fognak a villamosok, nem érnek el egyetlen metróállomást sem - hangsúlyozta a szakértő, aki szerint

„pótlóbuszokon kell majd zsúfolódni, és át kell majd szállni a villamosokra.”

Október 20-a és november 4-ike között növekszik meg a forgalom, egész évben ilyenkor utaznak legtöbben ezekkel a villamosokkal. Ráadásul ebben az időszakban a környéken jellemző a dugó, ilyenkor a legbiztosabb eljutást máskor a villamosvonalak jelentik, amelyekre most nem lehet számítani.

Az ügyben keressük a Budapesti Közlekedési Központot is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×