INFORÁDIÓ 
2020. július 8. szerda
Ellák

sikló

gellérthegy

citadella

Tényleg sikló épül a Gellért-hegyre

Infostart
Újabb cikkünk a témában:

Az Erzsébet híd budai hídfője környékén valóban a projekttel kapcsolatos régészeti feltárás zajlik. Az új vonal a Citadellához vezetne.

Megerősítette a Főpolgármesteri Hivatal a g7.hu-nak, hogy a Gellért-hegyre sikló épülhet, és az Erzsébet híd budai hídfője környékén valóban a projekttel kapcsolatos régészeti feltárás zajlik.

A sikló bejárata a Rác Fürdő mellett induló, a Hegyalja út alatt kialakított aluljáróból nyílik majd. Itt a portál értesülése szerint egy 13 busz befogadására alkalmas parkoló épülne (a Citadellánál 12 férőhelyes a kapacitás). A budavári siklóval ellentétben ezen a vonalon egy pályát alakítanának ki, középen egy kitérővel.

A főváros azt is közölte, hogy a tényleges építési munkák a következő fél évben kezdődnek és várhatóan 15 hónapig tartanak, vagyis

2020 nyarán már siklóval lehetne menni a Gellért-hegyre.

A sikló megépítése egyben azt is jelenti, hogy a Citadella környékéről hamarosan eltűnhetnek a turistabuszok, a Főpolgármesteri Hivatal szerint ugyanis a beruházás “egyik nem titkolt célja”, hogy a Gellért-hegyet mentesítse a tömeges buszforgalomtól.

Az első, meredekebb szakaszon az Orom utca vonaláig a sikló föld alatt futna, az ezutáni lankásabb szakaszon pedig 2,5-3,5 méter magas hídszerkezeten haladna a Citadella sétányig. A menetidő a tervek szerint 72 másodperc lesz.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018