INFORÁDIÓ 
2020. július 11. szombat
Lili, Nóra

választás

időközi

xv. kerület

Németh Angéla, a Rászorulókat Támogatók Egyesülete és a Magyar Szolidaritás Mozgalom színeiben induló, az MSZP, a DK, a Párbeszéd és a Liberálisok által támogatott XV. kerületi polgármesterjelölt beszédet mond kampányzáró rendezvényén a fővárosi Kikötő Ifjúsági Közösségi Szigetben 2018. szeptember 28-án. A Rákospalotából, Pestújhelyből és Újpalotából álló kerületben szeptember 30-án tartják az időközi polgármester választást, amelyet azért kellett kiírni, mert Hajdu Lászlót áprilisban országgyűlési képviselővé választották.

Németh Angéla nyerte a XV. kerületi időközi polgármester-választást

Infostart / MTI

A szavazatok 50,95 százalékával Németh Angéla, a Rászorulókat Támogatók Egyesülete (Ráte) és a Magyar Szolidaritás Mozgalom jelöltje nyerte a vasárnapi időközi polgármester-választást Budapest XV. kerületében a Nemzeti Választási Iroda (NVI) honlapján közöltek szerint. László Tamás (Fidesz-KDNP) a voksok 47,81 százalékát kapta az adatok 100 százalékos feldolgozottság alapján.

Németh Angélára, akit az MSZP, a DK, a Párbeszéd és a Liberálisok is támogattak, 11 287-en szavaztak, míg László Tamásra 10 590-en.

Az időközi önkormányzati választáson még egy jelölt indult; Kerezsi László a Magyar Munkáspárt színeiben, ő 275 voksot, a szavazatok 1,24 százalékát szerezte meg.

A választáson 64 918 polgár adhatta le voksát, közülük 22 308-an szavaztak, az érvénytelen szavazatok száma 156 volt.

A részvételi arány 34,36 százalékos volt.

Az önkormányzati választás eredménye nem jogerős, ellene jogorvoslattal lehet élni.

A választást azért kellett kiírni, mert Hajdu László (DK) korábbi polgármestert áprilisban országgyűlési képviselővé választották.

A Fidesz-KDNP jelöltje, László Tamás - a Fidesz választókerületi elnöke, volt országgyűlési képviselő - 2010 és 2014 között vezette a kerületet.

Az új polgármester, Németh Angéla polgármesteri jogkörben eljáró alpolgármesterként dolgozott Hajdu László országgyűlési képviselővé választása óta.

Nyitókép: Soós Lajos
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018