eur:
392.38
usd:
365.69
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay

Megcsappant a perlekedési kedv - lapszemle

Meginoghat az uniós cukoripar, önálló honlapot kapott a Babakötvény, drágul a közjegyzői munka - erről írnak a reggeli lapok.

A Magyar Idők szerint megcsappant a perlekedési kedv. A lap az Országos Bírósági Hivataltól megtudta, hogy idén fél év alatt mintegy ötezer új hitelper vette kezdetét az országban. Az érték elmarad a korábbi évek ügydömpingjétől. A hazai bíróságok folyamatosan zárják le a kölcsönök kétes pontjai miatt indult eljárásokat, jelenleg nagyjából négyezer ilyen per fut a hazai ítélkező fórumok előtt.

Szintén a Magyar Idők ír arról, hogy meginoghat az uniós cukoripar, ha 2020 után megszűnik a répatermelés támogatása. A termelők és a feldolgozók szerint ez az egyetlen eszköz, amivel hosszabb távon versenyképesek maradhatnak. Elképzelhető, hogy a hozzájárulás kivezetésével 2020 után számos, kevésbé hatékony vállalkozás kénytelen lesz csődöt mondani.

A Világgazdaság arról ír, hogy új, önálló honlapot kapott az állami támogatás mellett igényelhető Babakötvény. Az Államadósság kezelő Központ a lapot arról tájékoztatta, hogy a babakötvény.hu internetes oldalon az általános tájékoztatás mellett hozamkalkulátor is található, amely megmutatja a szülőknek, hogy a gyermekük számára mekkora megtakarítást érhetnek el meghatározott ráfordítással.

A Portfolio cikkéből kiderül, hogy október 1-jétől jelentősen többet kell fizetni a közjegyző munkájáért a lakáshitel felvételekor. A díjak 23 nem peres közjegyzői eljárásból 13 esetében változnak. Egy átlaghitel esetében bőven 100 ezer forint fölé emelkedhet a költségtérítés, anélkül hogy a THM változna. A bankok ugyan sokszor átvállalják a költségek egy részét, de ha nem emelnek kedvezményeiken, a drágulás a hitelfelvevőket sújtja majd.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×