eur:
393.1
usd:
367.22
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Keresztes László Lóránt, az LMP új frakcióvezetője sajtótájékoztatót tart az Országgyűlés Irodaházában 2018. szeptember 4-én. Mellette Demeter Márta, az egyik frakcióvezető-helyettes.
Nyitókép: MTI / Koszticsák Szilárd

Megvan az LMP új frakcióvezetője

Keresztes László Lóránt társelnököt választotta vezetőjének az LMP parlamenti frakciója kedden. A politikus a posztról lemondott Szél Bernadettet váltja. Beszélt a Jobbikkal való együttműködés témájáról és a párt átalakításáról is.

Keresztes László Lóránt budapesti sajtótájékoztatóján maga számolt be a frakcióülésen született döntésről. Elmondta, ő nem vett részt a voksoláson, a döntést képviselőtársai egyhangúlag hozták meg.

Az új frakcióvezető különösen fontosnak nevezte, hogy az LMP parlamenti munkájával biztosítsa "a valódi népképviseletet", és vállalja fel konkrét helyi ügyek képviseletét.

"Különösen fontosnak tartom azt, hogy az LMP a parlamenti munkájával egy valódi népképviseletet biztosítson. Ezt is végeztük el, amikor elhatároztuk, hogy a helyi ügyeknek engedünk terepet. (…) Továbbra is nagyon nagy hangsúlyt fogunk arra fektetni, hogy konkrét ügyeket vállaljunk fel és ezekben érezhető, látható eredményeket tudjunk elérni, a politikai munkánkkal pedig továbbra is az ökopolitika alapjain egy XXI. századi politikai alternatívát szeretnénk bemutatni" - mondta Keresztes László Lóránt.

Szél Bernadett korábbi frakcióvezető és társelnök augusztusban jelentette be lemondását, mert több, a párt etikai bizottsága által hozott döntéssel sem értett egyet az elmúlt időszakban. Az egyik határozat őt is eltiltotta három évre az LMP-ben betöltött pozícióktól, mert a kampányban a választókerületi visszalépésekről tárgyalt más ellenzéki pártokkal.

Keresztes László Lóránt megköszönte elődje munkáját és kiemelte, hogy Szél Bernadett vezetése alatt ismét e képviselőcsoport volt létszámarányosan a legaktívabb a Házban.

Együttműködés a Jobbikkal?

A Jobbikkal való esetleges együttműködésre vonatkozó kérdésre a politikus a következőket mondta: "Nem arról van szó, hogy a pártvezetőknek egymás kezébe kell csapni és megegyezést kell kötni. Úgy vélem, hogy felelősséget kell éreznie minden, valódi ellenzéki munkát végző pártnak, hogy megadja a lehetőséget a helyi szintű, akár értékek mentén, közös programok mentén kialakuló együttműködésre. Azért fogok dolgozni, hogy ez kialakulhasson, de ez ügyben nem pártok közötti konkrét együttműködésről van szó".

Mindemellett a társelnök strukturális változtatásokat látott szükségesnek az LMP-ben, hogy – mint mondta – irányíthatóbbá tegyék a pártot.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×